Det där var det bästa passet på väldigt väldigt länge.

Sats kan slänga sig i väggen.
Nu pratar vi Box-countrystyle. Box-hardcore. Inget jävla mesigt 55 min box på SATS alltså.

Bi pratar ett boxpass som inte bara gav mig en liten fläskläpp (mitt eget fel), inte heller bara gav mig total mjölksyrakänning efter 10 minuter, inte heller bara gav mig darriga armar efter, utan öven gjorde mig spyfärdig ett flertal gånger och inte bjöd på några vilopauser under de 60 minutrarna vi höll igång. Jag tror knappt att jag någonsn varit på ett så tufft pass.

Jag älskade det!

ÄLSKADE! (Även om det är sjukt svårt att skriva på tangentbordet, armarna är, efter fyra timmar, fortfarande helt slut och svåra att röra..)

Vi började lite lätt med uppvärmning, först lite löpning rut i slaen med höga knän och sånt. Sen parades vi ihop två och två, givetvis hade alla andra, förutom jag och en lite äldre kille som jag känner något sen tidigare och som är en ganska redig kille och som tränar en del MMA, någon partner, så vi får köra. Först skulel vi med en hand bakom ryggen ”jaga” varandra och försöka slå på den andras knä. Det första jag lyckas med är att knocka min öppna mun mot hans axel och slå upp läppen och slå käen ”ur led”. Jävlar vad ont det gjorde, men man är väl hård, så jag forsatte direkt. Efetr genomgång av slag, så satte vi sedan igång på riktigt.

Här är det så att även när man byter handskar/mitsar, eller när man kolalr på hur nästa slagserie ska vara, så håller man fötetrna i rörelse, genom höga knän/snaba fötter/skidhopp. Så pulsen går enbart ner när man är mitshållare, men då har man redan så hög puls att det tar ett tag innan den är någotsånär tillbaka.

Vi körde många kombinationer, en var exempelvis 6 raka slag, 2 höga sparkar med båda benen, två grodhopp, springa runt mitshållaren ett varv och två höga knän osv. Tempot höll vi genom hela passet. Min favorit-hatövning är den när man ska slå 10 raka slag, ner mellan benen på mitshållaren, upp på andra sidan, upphopp med tå höga slag, ner mellan benen igen och fortsätta. Det var som sagt mycket ben idag och mina lår var döda när vi skulle köra sparkar och benböj mellan varje spark. Eller varför inte när vi hoppade på ena benet och lät det andra benet göra varannat högt knä och varannan spark, i en minut utan att sluta studsa på det andra benet eller ställa ner benet man sparkade med. Direkt när den minuten var klar fick man göra samma sak på andra benet. Mjölksyra och kramp!

Om passet levde upp till mina förväntningar?
Utan tvekan.
Hade jag kunnat ge lite mer?
Förmodligen inte.
Hade passet kunnat vara tuffare?
Förmodligen inte.
Önskar jag att jag kunde gå på ett sådant pass varje dag?
Utan tvekan.

Pulsklockan talade sitt tydliga språk:

Tid: 60 min
Maxpuls: 193, 95%
Snittpuls: 169, 83%
Kaloriförbrukning: 737

Att ha en snittpuls på 83% under en timme, när både uppvärmning och nedvarvning är inräknat, det är grymt bra!

Jag blir nästan lite ledsen över att passet var så roligt och tufft, det saknar jag i Stockholm. Mer hardcore-träning!

Etiketter: , ,

Ett svar to “Det där var det bästa passet på väldigt väldigt länge.”

  1. Ett enda ord: WOW! « ÄTA TRÄNA KÄMPA Says:

    […] Ett enda ord: WOW! Av ÄtaTränaKämpa När jag gick från träningen idag skickade jag ett sms i stil med detta ”Känsla efter träningen: Jag älskar livet, dig och allt!”. Det smset kan lite förklara dagens träningspass. Fatima Ekekrantz ledde ett tufft pass med fullt ös från början till slut, ett av de bättre boxpass jag har varit på. Vissa kanske minns min besvikelse när jag körde box på SATS för ett bra tag sedan? Det här var något helt annat. Det här kan nästan mäta sig med drömpasset på landet. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: