Morgonyoga och hotellfrukost.

Vet ni hur trött jag var när klockan ringde fem i sex imorse? My god! Att jag dessutom hade svårt att somna igår och tittade på klockan så sent som kvart i ett, innebar att min stackars kropp inte fått så många timmars sömn inatt.
När jag vaknade och satte mig upp i sängen förde jag ett krig med mig själv. Ena sidan resonerade förnuftigt att sömn är viktigt och att jag borde få somna om. Andra sidan stred för att ett beslut var ett beslut och att jag alltid hittar skäl att somna om på morgonen oavsett hur många timmar jag sovit, att det är bättre att jag går och lägger mig tidigare ikväll istället för att sova bort hela morgonen. Den sidan vann! HURRA!

Ett litet steg för människan, men ett stort steg för mig. Mornar är verkligen inte min grej.

Morgonyoga på Sats Stureplan blev det så tillslut. Jag kände på en gång att kroppen var stark, men så fruktansvärt stel. Min naprapat hävdar å det bestämdaste att jag inte alls är stel, utan snarare överrörlig och att det är därför det gör ont, för mina muskler håller inte emot (eller hur det nu fungerar). Men jag ÄR stel, jag tror bara att jag överkompenserar min stelhet i vissa muskler, med överrörlighet i andra leder.

För är det verkligen normalt att inte ens kunna sitta i skräddarställning med rak rygg utan att falla bakåt? Att sitta med benen rakt framför mig är helt hopplöst om jag inte spänner kroppen något enormt eller håller i något. Det tar emot i lårmusklerna så att jag inte kan sträcka på mig.

Dagens yogapass var helt okej, jag var inte överförtjust i passledaren, jag föredrar en mjuk och stillsam instruktör på pass som yoga och bodybalance. Dock ett stort plus för att hon gick runt bland alla deltagare och korrigerade våra positioner under passet. Sådant är värdefullt!

Yoga är ett fantastiskt sätt att starta dagen, jag har sagt det förr och jag säger det igen. Jag behöver mer yoga i mitt liv! Jag mår bra av yoga, min kropp mår bra av yoga.

Nu sitter jag på Hotell Anglais (som en riktig bloggare, känner mig nästan som Alex Schulman..) och har avnjutit en lyxig hotellfrukost. Sådant gör man inte ofta. Jag känner i hela magen att idag kommer bli en bra dag. Är det inte en underbar känsla?

Etiketter: , ,

6 svar to “Morgonyoga och hotellfrukost.”

 1. soffan Says:

  Det låter ju som en helt suverän start på dagen! *blir lite avis* 🙂

 2. Studentskan Says:

  Vilken underbar början på dagen! Hoppas resten blir detsamma 😀

 3. Evelina Says:

  Jag känner igen mig med det där men överrörlighet och stelhet, jag får höra samma sak! Jag drar ungefär samma slutsatser som du gör, att min stelhet gör att jag blir överrörlig eller tvärtom, Jag fått höra att jag ska träna muskelgrupperna där jag är överrörlig (bålen/ländryggen) och där jag är stel (bröstryggen) för att jämna ut det, kanske ett tips?

 4. Ulrika Says:

  Vilken bra start på dagen! Lyxfrukost efter yoga – wow!

 5. Eva Says:

  Bra jobbat! Jag försöker också komma igång med yoga och har nästan blivit frälst. Men jag ÄR verkligen stel…oj oj oj!

 6. hanna Says:

  omg! all of your food looks so amazing! have you thought about posting recipes? i would really want to come back for that!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: