Årets trendigaste träningsform: ”Cykla med häst”

Ja, den hittar ni inte på era vanliga gym, skulle jag kunna slå vad om.

Vad är då fördelen med denna nya, superheta träningsform? Jo, förutom fördelen av att din kondition tränas när du cyklar, så får även musklerna tränas när du ska försöka släpa med dig 700 kg häst, som helst vill springa en aning långsammare än du tänkt dig och dessutom gärna envisas med att springa in i din cykel. Det gör att du måste hålla din högerarm sträckt rakt ut åt sidan, för att undvika en krach. En annan positiv effekt utav den här träningsformen är att det inte går atts akta ne ri uppförsbackarna, för om hästen börjar skritta, så får du aldrig igång den igen.

Träningsformen passar alla i familjen, alla kan följa med! I vilket fall som helst kan man behöva hjälp av en pådrivare bakifrån. Hela familjen blir aktiv på köpet!

Så, var trendig och bli vältränad på köpet. Ta med en häst på släp och bege dig ut med racern. Lycka till!

För mig blev det alltså 30 minuters cykel med min kära häst. Min sambo fick cykla bakom och driva på. Tempot var inte i närheten utav gårdagens, mest som en rask promenad rent pulsmässigt. Men kul! Och väldigt nyttigt för hästen som flåsade rätt rejält när vi kom hem igen.

9 svar to “Årets trendigaste träningsform: ”Cykla med häst””

 1. Jonna Says:

  Haha det där har jag med testat på den tiden jag hade en fjording. Han var tyvärr inte av den lata typen så jag fick mest hålla i och hoppas att jag inte slog ihjäl mig.. haha

 2. stockholmkat Says:

  Vilken finfin häst! Vilken otrolig förmån att kunna träna med en sån som sällskap – jag saknar verkligen hästar i livet nuförtiden, men blir precis lika glad av att se dem!

 3. Erika Says:

  Haha får mig att tänka på gamla goda sommarminnen med min egen häst 🙂 Såg förresten din på Bukefalos när jag kikade runt!

 4. pernillasviktresa Says:

  Underbart! Alla sätt är bra. Vilken syn…

  mvh//pernilla be

 5. minmia Says:

  Ooo vad mysigt med häst, det ger en viss känsla med djur :). Jag har själv en hund jag går ut med, använder mig av Alli under helger, eller då jag vet att jag kommer att äta lite för mycket…. och använder även en kolhydratsblockerare… när jag äter godis :P. Känns ibland svårt att dra ner på mat, på grund av… ptja… livskvalité! Köper dessa ifrån weightworld.se, de har snabb leverans, och går helst inte till apoteket eller väntar i vårdköer för att få sådant här 😉

  mvh/mia

 6. Suzan Says:

  hahaha kul!

 7. Träningsglädje Says:

  söta!

 8. JoHo Says:

  Hahhaa, träna med häst, borde finnas på alla gym! du kanske kan introducera? 😉

 9. Miranda Says:

  Men hahah 🙂

  Cykel med stor häst minsann!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: