Maten går inget bra.

Måste gräva ner i djupet av mig själv och hitta fokus fokus fokus.
Samt modet att våga låta bli att använda mat vanemässigt för att lindra alla möjliga känslor och hantera att jag inte har något att göra. mat är bara mat. Mat är bara föda. Inget annat.

Just nu är det av någon anledning sjukt svårt och sjukt svårt att äta lagom mycket. Det var länge sedan mat kändes så komplicerat som det gör just nu. BLÄ!

Nu ska jag sova och imorgon kommer vara en kamp mot vanan och mot det välkända trygga. jag är inte en lyckligare person bara för att jag är propmätt. Jag njuter minst lika mycket av det jag äter, även om jag äter lite mindre. Punkt.

10 svar to “Maten går inget bra.”

 1. kroppstransformation Says:

  kom till mig kl 14 imorgon och ät en vacker och smakrik hälsotallrik.
  Avnjut friskt kallt underbart gott vatten
  Avrunda med lite alunda gubbar och kanske ett skönt dopp i Snäcksjön
  eller ta allt i en annan ordning
  häppsi däppsi

  älskar dig
  🙂

 2. Dessi Says:

  Jag håller på att läsa Hjärnkoll på vikten och den är väldigt bra! Den tar upp varför vi äter mer än vad vi egentligen borde, fastän vi VET att vi inte ska äta mer än tills vi är nöjda. Rekommenderar den 🙂

  http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9127119211

 3. Emma Says:

  Jag håller med dig, man blir inte en lyckligare person bara för att man blir proppmätt. Ändå så händer det titt som tätt att man äter sig proppis ändå.

  Men vi måste komma ihåg att vi har alla upp- och nedgångar. Man kan inte ligga på topp jämt. 😉 Nya tag imorgon! 🙂

  /Em

 4. emsut. Says:

  Det känns skönt att läsa om din ärlighet.
  Det gör att jag känner mig mindre ensam i kampen
  mot monstret i magen 🙂

  Tack för en bra blogg.

 5. emliscious Says:

  jätteviktiga tankar! mat är ingen snuttefilt! mat är inte ett substitut. och att använda det som orecis just det gör ingen lycklig!

 6. Millis Says:

  Oj, vad jag känner igen mig idag kan jag säga. Har haft fruktansvärt dåligt fokus på maten ett bra tag nu, som tur är har jag ändå tränat på bra under tiden så vikten ligger oförändrad, men hade man fokuserat på allt hade man ju förmodligen kunnat losat några fler kilon. Så nu är det fokus på fokus 🙂 Sen vet jag med mig att om jag under semestern bara håller vikten är det bra så, jag vill kunna äta glass och dricka lite rosévin under semestern utan att hela tiden noja över att jag inte går ner i vikt. Så fokus nu de här två veckorna som är kvar till semester och under semestern blir fokuset på att hålla vikten. Men i höst, då jädrar!!

 7. Fummelfot Says:

  Det går upp och ner för oss alla. Ibland är det lätt och ibland är det lite svårare. Många positiva tankar och pepp åt ditt håll! Kom ihåg att du kan klara allt! 🙂

  Pepp-kram från Fummelfot

 8. smalajessica Says:

  Känner igen det där precis, jag är i samma läge just nu, allt gick så bra med maten, hade precis den kontrollen jag ville och sen helt plötsligt så började jag äta mer och annat än jag borde. Men man blir ju inte lyckligare av att vara mätt, man måste fokusera på det

 9. Camilla Says:

  Det är tufft när det blir så men jag är övertygad om att du har kraften att ta tag i det. Du har ju satt ord på dina tankar och du är medveten om problemet. Du får ha lite samtal med dig själv när du äter tills du är på banan igen.

  Kämpa på.

 10. Sara Says:

  Hallå Ella! Skönt att höra att det är fler som har svårt att hitta diciplinen. Själv kom jag liksom helt av mig när min 10-veckorsutmaning tog slut 1 juni. Nu är det liksom en bit in i juli och jag undrar fortfarande när jag ska ta tag mig själv. Jag vet ju hur man gör, varför är det då så svårt?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: