Viktbloggare, hitåt!

Jag funderade lite när jag skrev inlägget om träningssällskap, på vad jag motiveras av. En sak jag motiveras mycket utav, är andra bloggar. I det här fallet just ”viktbloggare” som själva kämpar med sin vikt, alla på olika sätt, vissa tränar mycket, andra kör superstrikta dieter, andra opererar sig. Osv. Det finns lika många sätt att gå ner i vikt som det finns människor. Bland alla dessa bloggar kan man motiveras, peppas och samtidigt själv motivera och skicka iväg en spark i baken. Kanske få till ett gemensamt träningspass/utmaning.

Jag tänkte att jag skulle försöka få ihop en lista med viktbloggar, samlade på samma ställe.

Så, skriver du en blogg som handlar om din viktnedgång, oavsett om viktminskningen redan är genomförd, pågående eller planerad, skriv en kommentar till det här inlägget! Läser du någon blogg, tipsa om den. Sprid gärna ut ordet, så sammanställer jag en lista och publicerar den när jag fått in tillräckligt många bloggar.

Ni får jättegärna skriva en kort liten beskrivning om vad bloggen handlar om också, så kommer det med i listan. Som bloggläsare får ni tipsa om hur många bloggar som helst. Det är ingen tävling, alla bloggar som tipsas om, kommer med. Det kanske kan bidra till att lite nya läsare hittar nya, inspirerande bloggar och det vore ju jätteroligt!

Hur många viktkämpare har vi därute som bloggar?

(PS, alla ni träningsbloggare därute, jag tänkte dra ihop en liknande lista för er också, håll ögonen öppna! :))

P.S. Då jag minst av allt vill sprida några osunda idel, så kommer jag ta bort sk ”pro-ana” liknande bloggar från länklistan. D.S.

Etiketter: ,

79 svar to “Viktbloggare, hitåt!”

 1. Jonna Says:

  Min blogg handlar ju mest om min träning men meningen är att träningen ska bidra till en viktminskning då jag är lite rund om magen.. :S Sen om man kan kalla det viktblogg eller inte vet jag inte.. :/

 2. Annika Knober Says:

  Hej! Jag bloggar om ökad hälsa, viktnedgång & träning… har loosat 25 kg och höstens mål är de sista 8 samtidigt som muskler skall byggas!
  ha en fortsatt trevlig semester i underbara Grekland!

 3. Lessfat Says:

  Här är en viktbloggare till! Min blogg handlar om att bli normalviktig till min 40-års dag, från BMI 51 till BMI under 30. Hittills har jag tappat 35 kg på 4 månader. Still going strong…

 4. linn Says:

  hej, jag håller på att försöka gå ner i vikt =/ …..

 5. Maria Says:

  Min blogg handlar inte enbart om träning och viktminskning, utan en stor del är även om familjen och barnen.
  Men intresset för träning finns alltid där, och jag kämpar också med kilon som jag vill bli av med.

  Gillar din blogg skarpt förresten! Mycket motiverande, och jag är glad att du efterlyser fler viktbloggar. Är själv intresserad av att följa andras resor 🙂

 6. Träningsglädje Says:

  Jag lägger till mig här. Jag är nog lite allt i allo.

 7. Nathalie Says:

  Min blogg handlar om min väg mot målvikten, jag har redan kommit en bra bit men har fortfarande en del att gå ner. Förutom viktnedgång skriver jag och berättar om min dåliga självkänsla och min vardag.

 8. Sara Says:

  Jag har en liten nystartad vikt/träning/vardagsblogg som jag jättegärna vill att folk ska läsa!

 9. Karoline Says:

  min blogg är ganska varierande, lite dagbokdform kan man väl säga, även om det är mest om träning där står just nu. men går ner i vikt försöker jag iaf! 🙂

 10. Viktory Says:

  Min blogg började att jag skrev om mitt ätbeteende som jag nu fått diagnos på och blir behandlad för. Så nu är det mycket om behandling, mat och träning som jag bloggar om. Har gått ner 34 kg hittills och har drygt 15 kg kvar

 11. Jenny Says:

  Hej hopp!
  Min blogg handlar om min resa mot normalvikten. Har alltid varit överviktig men börjar nu närma mig mitt mål! Jag har gått ned 50 kg hittills, och har nu 10 kg kvar. 2010 ska bli det år då jag når drömvikten!

 12. Carola Says:

  åhh hej ja kämpar jääärnet! du e min inspiration, o du e så vacker o duktig!
  kram Carola i Linköping

 13. Cathrin Says:

  Ibland smyger det in sig ett vikt-inlägg i min blogg men det är först och främst en ”träningsblogg” (mer en blogg om mina mål och vägen dit, vilket iofs vikten också är). It’s up to you!

  Det ska dock bli kul att kolla igenom listan när den är klar och se om man hittar några guldkorn att följa! Jäkligt bra initiativ!

 14. frida Says:

  Min blogg är en viktblogg 🙂 Har hittills gått ner 9.3 kg med viktväktarna. Har ungefär 10 kilo till att gå ner & på min blogg får man följa mina dagliga val som ska ta mig till mitt mål 🙂

  Btw, jag blir sjukt inspirerad av din blogg!!

 15. Kristin Stenberg Says:

  Min blogg har varit en träningsblogg mest men nu har den blivit en tränings och bokblogg och på måndag planerar jag att börja göra den till en vikt/tränings/bokblogg. Behöver en extra spark i baken för att fortsätta gå ner och jag tror att blogga om saken kommer att hjälpa.

 16. Sophia Says:

  Jag räknas väl till en viktbloggare oxå,även om jag inte känner mig alltid inspirerande, så skriver jag lite då och då. Nu är det 27veckor till toppform som gäller 😀 De sista 15 kg till målvikten!

 17. Emma Says:

  försöker gå ner. har inte skrivit så mkt om det det senaste men motivationen går upp och ner och när den går upp skrivs det desto mer om vikten. försöker helt enkelt ändra livsstil.. vet dock inte om jag har en viktblogg eller en vanlig. är mittemellan typ.. bmi på 42 och kämpar..

 18. Jenny Says:

  Hej! Jag är med i Xtravaganza och har gått ner drygt 20 kg sedan januari, har nu ca 20 kg kvar att gå ner. Just nu är jag inne på pulverperiod två, funkar fint för mig 🙂

 19. aldenfalk Says:

  jag har gått ner från 125 till 90kg, sen så har det gått utför.. idag väger jag 111kg och vill ner till 80kg ungefär ..

 20. Camilla - BMI36 Says:

  Jag började på BMI36 och jobbar mig ner till 25. Jag har nu kommit halvvägs.

  Jag har PCOS (blåsor på äggledarna som medför vissa problem).

  Jag jobbar för att klara av att jogga mig runt Tjejmilen i år.

  Under semestern ska jag gå ner i vikt och inte upp eller stå still, semestern börjar idag.

 21. emsut. Says:

  Jag skriver om vikt, normer och annat som ploppar upp. Jag har gått ner femtio kilo och har några kilo kvar till bukplastik och bröstlyft! Heja alla 🙂

 22. Linda Says:

  bloggar om allt, men även om min viktminskning!

 23. Alva Says:

  Jag skriver en blogg som handlar om min resa på väg ner i vikt. Jag skriver om hur jag får ihop vardagen med gymnasiestudier, träning, vänner, musik och vegetariskmat! Hitils har jag gått ner 8 kilo men har ungefär 10-15 kilo kvar till min målvikt. Jag har precis fyllt 18 år och jag vet att det är många i den åldern som sitter i samma sits som jag. Jag vill peppa och inspirera dem att våga ta tag i sina liv och göra en förändring, våga ta det första steget och gå in på gymmet eller ge sig ut i löparspåret! För 15 månader sedan hade jag knappt satt min ftr i ett gym, och titta var jag är nu. Nu är gymmet och träningen en självklar del av min vardag! Kan jag klara det så kan ni klara det!

 24. johanna Says:

  min blogg handlar mycket om min dotter men också väldigt mycket om viktnedgång, jag kämpar dagligen med min vikt och har precis kommit igång med träningen igen. hittils har jag gått ned 33kg men har ca 20 kg kvar.

 25. Claes Hedberg Says:

  Vägde i höstas 132.1 kg, sen bestämde jag mig för att förändra mitt liv. Har gått ner ca 40 kg men lite stannat upp i viktminskningen då jag har lite andra prioriteringar i mitt liv just nu i form av tävlingar 😉

  Jag har bara under denna månaden debuterat i triathlon, ultralöpning och ultramarathonlöpning. Jag som var en professionell soffliggare förra året 😉

 26. Emelie Says:

  Väger 89 och är 174 cm lång. Har inget bestämt viktmål utan vill blogga och skriva dagbok mest för att jag själv ska bli medveten om mina val.
  Älskar att träna men hamnar i perioder då min dåliga självkänsla äter upp mig.
  På min blogg har jag lagt upp ett 10 veckors program för löpträning som jag ska följa.

 27. Lotta Says:

  Hej! Jag skriver om min viktresa från 130 kg. Jag har gått ner ungefär 20 kg hittills och ska ner ytterligare 40. Jag tar det i den takt som det tar, men försöker hela tiden att fokusera på olika saker som gör att det också handlar om att det är en resa ett nytt liv att förhålla sig till! Hoppas att det är fler som vill följa med på min viktresa!
  Lotta

 28. Anna Linnea Says:

  Hej! Jag har precis startat min blogg. Den ska handla om att försöka hålla sig fri från socker (sockerkänslig!!!) och att hitta balans i ätande, finslipa vikten och att förhoppningsvis se lite mer rock’n’roll ut i bikini! Jag har gått ner från 72 till 60, sedan upp fyra kilo igen så nu ska jag göra ett ärligt försök att komma tillbaka till formen.

  Jag är gammal tävlingsgymnast som fått problem med socker, så för att kunna låta bli sötsakerna äter jag low-carb…med utrymme för whisky!!

 29. therese Says:

  http://slutavarafet.blogg.se

  Min blogg där jag redan gått ner dryga 14kg och ska gå ner lika mycket till!

 30. Pärlan Says:

  Jag är en av alla kämpande viktbloggare! Skriver främst om vikten och hälsan, men även livet i övrigt. 🙂

 31. fetsmart Says:

  En låååååång viktresa från 126 kg ner mot 80… Tänkte skärpa till mig lite under andra halvåret för att komma ner en bit, kan behöva lite sparring…

 32. Benita Says:

  Hej!

  Här är min blogg. Jag började ändra mina kostvanor/träningsvanor i januari detta året. Sen dess har jag gått ner ca 18 kg. Jag har en lång väg att vandra och kämpar som en tok 🙂

  Kram

 33. Fetto Anna Says:

  Har idag startat min blogg fettoanna där jag ska skriva om min väg mot ett hälsosammare liv.

 34. Ulrika / TweetyUllis Says:

  Jag har en blogg som handlar om viktnedgång och träning och min väg från stor till mindre. Under 2009 gick jag ner strax över 20 kg och har 10-15 kg kvar till min målvikt (har inte bestämt mig för vilket siffra som ska bli det exakta ”slutet” på resan).

 35. Benita - Vägen tillbaka till magrutorna Says:

  Hejsan jag skriver om min viktminskning i min blogg, jag vill ha tillbaka min magrutor =)

 36. hannaftw Says:

  Jag skriver också en viktblogg, har ca 40 kg att gå ner och har än så länge tappat 8 kg på 10 veckor, sakta men säkert framåt! Annars bloggar jag mest om vardagliga ting.
  Kolla gärna in på http://hannzor.wordpress.com om ni är sugna på att följa min resa!

 37. Karin Says:

  !!!!
  Äta bra? SVÄLTKOST menar du? Detta är en pro-ana-blogg!
  Snälla ta bort denna länk. Gud vad jag är less på att tjejer går under av självhat och lägger ner så oerhört mycket tid och energi på att svälta sig själva och bara tänka på sin vikt hela tiden. LEV LIVET ISTÄLLET! Du kommer undra när du blir äldre vad det var du höll på med, vad det var du slösade bort din ungdom på. Prata med skolkuratorn, sök hjälp på vårdcentralen, prata med dina föräldrar eller nån äldre släkting. Du har bara ett liv och det är inte värt att slösa på att jaga BMI 19. Du är fin och normalviktig, njut av din kropp!!!!

  • ÄtaTränaKämpa Says:

   Karin, jag hinner inte kolla igenom bloggen du menar just nu, men ska göra en bedömning ikväll, jag vill inte sprida ut länkar som handlar om osund viktminskning. Samtidigt är det svårt att avgöra.Återkommer och tack för att du säger till!

 38. gorgina Says:

  Vad många intressanta bloggar att besöka. Har missat detta inlägget helt.

  Jag har också en blogg som handlar om min kamp mot övervikten och min träning. Min resa började 090309 och har pågått sedan dess och har i dagsläget gått ner 25,6kg. Min målvikt är i dagsläget 80kg, får sen när jag når det och om jag trivs då.

 39. Anna Linnea Says:

  Hej, jag skrev fel adress i mitt förra inlägg (Du Ella kanske kan ta bort det? :)) men nu ska det vara rätt.

  Jag har nyss startat min blogg som handlar om att försöka bli kvitt sockret (sockerkänslig!!) genom lchf-kost, finslipa gamla gymnastformen och bättra på konditionen lite. Även lite om rock’n’roll, och finslipa formen! 🙂

  Bloggnamnet sidflesk valde jag när jag hade betydligt mer sidfläsk än nu, men det får hänga med! 🙂

 40. Becca Says:

  En nystartad viktblogg! En väg från 120 kg, nu kör vi! Och hejja dig vad långt du har kommit! Inspirerande =)

 41. Sussie Says:

  Min blogg handlar om min viktresa med Itrim. Minus 26 kilo har det blivit hittills!

 42. Katarina Says:

  Hejsan,

  Hittade din blogg alldeles nyligen och blev otroligt fascinerad av din hängivenhet och viljestyrka! Du är ju otrolig 🙂

  Blev mycket inspirerad och har precis börjat en livsstilsförändring som är nödvändig då jag har en startvikt på över 140 pannor!!

  Har kämpat med träning och mat och träningen funkar för det mesta men maten blir inge vidare så nu har jag påbörjat en riktig kickstart med Cambridgemetoden och det har börjat rulla på.

  Vill sen som du hitta BALANS.

 43. Prralin Says:

  Jag kan nog räkna mig som viktbloggare mellan varven, det är något som ligger i bakgrunden men inte alltid dominerar själva bloggandet. Jag har nyligen tappat ett par kilo och känner att jag är på gång igen…

 44. fetmatillfitness Says:

  Jag driver en ny blogg där precis som titeln lyder, från fetma ska jag bli fitness tjej! En lång väg men ingen omöjlig. Lite av en nybörjare av ett slag skulle man tror jag kalla mig med! Stenhårt kommer det bli men det är en ny livsstil som ska invigas!
  Hejja dig, din blogg är sjukt bra =)
  -frid-

 45. Kim Says:

  Det vore roligt att ha en liten uppdatering av länkarna till viktbloggarna eller byta ut några! Klickade runt och flera hade inte skrivit på jätte länge eller inte så viktrelaterat, andra hade stängt av bloggen. Bara en önskning! Bra blogg! Gillar den skarpt!

 46. nertjugofyra Says:

  Jag har nyligen startat min vikt/träningsblogg, kika gärna in:)

 47. Hea Says:

  Har följt din blogg av och till under en period. Du har gjort ett bra jobb och jag är säker på att du kommer att lyckas. God idé att sammanställa en lista med viktbloggare. Jag bloggar sporadiskt om min kamp mot övervikten och ser mina inlägg som minnesanteckningar. Titta gärna in och lämna en kommentar.

 48. fuldrutt™ Says:

  Jag har bara gått ner 46 kilo….. räknas det 😉

 49. uppdragviktminskning Says:

  Hallå där!

  Jag har precis startat min viktblogg och ser dig som en inspirationskälla. Tillsammans kämpar vi 🙂

  Ha det gott!

  (kolla gärna in min blogg, förstår mig inte riktigt på wordpress än. Men bloggen funkar iaf 😉

 50. Hur ska jag lyckas? « ÄTA TRÄNA KÄMPA Says:

  […] kommer omge mig med sådant som ger mig motivation. Jag kommer plöjja igenom viktbloggarna här, jag kommer kolla på gamla avsnitt av Biggest Loser och andra program kring […]

 51. Smala Jessica? Says:

  Vilket bra inlägg, här finns det ju många viktbloggar att hitta som kan inspirera. Är även jag en sådan 🙂
  Peppkram

 52. Jeanette Says:

  Jag skriver om min viktminskning och att komma i form =) Har gjort det ett litet tag, men gjort om hela bloggen så för tillfället är den lite ”ny”.

 53. Karin Says:

  Skriver inte speciellt inriktat mot just viktnedgång, även om jag tränar och skriver om just det..men bloggar även om ditten och datten om det som sker i mitt liv. Tycker i alla fall om att läsa din blogg =)

 54. Apan Says:

  Hej!

  Nu fick jag en spark i rumpan. Har länge tänkt göra en sammanställning över andra viktbloggar. Jag blir också inspirerad att läsa om andras framgångar. I min länklista har jag ett ett gäng bloggar, ska genast lägga till din.

  Jag bloggar om allt jag finner intressant. Just nu är det stort fokus på min viktresa. Apan slimmar och trimmar är ett projekt jag drog i gång i slutet av förra året. Med start på 105 kg och en målvikt på 77 kg har jag nu kommit halvvägs. Eller mer kanske.

  Min viktminskningstaktik är att äta mindre portiner, regelbundet samt att motionera. När jag vägde som mest för ett par år sedan vägde jag 116 kg. Idag väger 86 kg. 9 kg kvar sedan är jag i hamn.

 55. MiniZillen Says:

  Min blogg började som en viktminskningsblogg..men nu skriver jag lite om annat också 😉

 56. Malin Says:

  Jag har precis startat en blogg där jag skriver om min viktminskning och tröning. Kika gärna in där! 🙂

 57. Martina Says:

  Har bloggat sedan i början av 2010 men börjar först nu komma in i träningen regelbundet. Kika gärna in! 🙂

 58. frosseGI Says:

  Nu är det äntligen, eller snarare ett måste för mig att ta tag i denna fråga. För mycket god mat och dryck har under åren talat sitt tydliga språk så att säga…

  Med hjälp av GI-metoden är min ambition att från och med imorgon gå från frosseri till frosseGI!

  Önskar Er alla LYCKA TILL!

 59. Viktbloggarna. « ÄTA TRÄNA KÄMPA Says:

  […] Det är inte bara jag som försöker samla alla viktbloggare på ett och samma ställe (här). Bloggen, Viktbloggarna, är enbart en samlingsplats för olika viktbloggare, bra […]

 60. Kicki Says:

  Jag har oxå en viktblogg, förhoppningen är att den även utvecklas till en träningsblogg.
  Den är mest inriktad på LCHF…

 61. Linn Says:

  Hej hallå, mitt namn är Linn, 20 år och gick med i Xtravaganzas viktcenter i April 2010. Där är jag medlem i 1 år!

  Har hitils gått ner 15 kg och nu är det 8 tunga kilo kvar till min ”målvikt”. Jag har olika kategorier och bilder samt recept 🙂

  Hoppas ni får en trevlig läsning!!

 62. viktcoachen Says:

  Jag jobbar som viktcoach och tycker det här med att blogga om sin viktresa är kanonbra. Att skriva blogg ger jättemycket både för den som skriver och den som läser. I min blogg blandar jag tankar om vikt, mat och hälsa med sådant som händer runt omkring mig. Alla är välkomna att läsa och skriva kommentarer.

  Glada hälsningar från Katarina Holm Johansson

 63. Minendie Says:

  Jag har också en blogg som bland annat handlar om att försöka gå ner i vikt, det skrivs en hel del om annat också men tanken är att bloggen ska hjälpa mig med viktminskningen. Ju fler som läser desto bättre för mig, då måste jag ju göra det jag skriver att jag ska göra 🙂 Välkomna att titta in hos mig.

 64. Kajsa Says:

  Jag har en viktblogg som jag använder för att motivera mig i min kamp mot kilona. Jag lider inte av någon stor övervikt. Mitt första delmål är att gå ner 5 kilo och då helst till jul. Jag använder som sagt bloggen för att motivera mig och ju fler läsare, ju fler att måste kämpa för.

  Välkommen att följa mig!

 65. Sandra Örmander Says:

  Vägen till 60 kg!
  Mat, motivation och träning.
  Tips och ideér blandat med tankar och funderingar.

 66. Landkrabba Says:

  Hej!

  Har en ganska nystartad blogg där jag skriver om min väg från 100 kilo och ner till normalvikt. Skriver även om mitt liv i allmänhet, mina år som andrestyrman på fartyg runt jorden och mitt nya liv som blivande ekonomistudent.

 67. Anna G Says:

  Har återuppväckt min viktblogg. Har som mest vägt 113 kg. Gick ned 30 kg, blev gravid och gick upp 25. Har lyckats gå ned några av kilon. Men har nu ca 15-20 kg kvar till min målvikt. Blev väldigt glad när jag hittade din blogg. Kommer att vara en trogen läsare.

 68. anna Says:

  Hej!
  Har precis startat min viktblogg!
  Den handlar om hur jag tränar och äter för att nå min målvikt 65kg!
  Kramar

 69. maria Says:

  hej 😀 riktigt givande blogg du har!
  jag har ett tips! en nystartad viktblogg jag råkade ramla in på nyss:
  http://www.destinationtopnotch.blogg.se

 70. Thea Says:

  Jag vill också vara med. 🙂

 71. Annie Says:

  Nu har jag inspirerats av dig och också skaffat en blogg. Skriver om träning, vikminskning och mitt liv lite mitt uppe i allt. Det vore jätte kul om du ville kika in på min endast ett par dagar gamla blogg o lämna en kommentar så jag får lite tips från ett proffs!

  Tack för en grym blogg! Jag är inne flera gånger varje dag och du motiverar mig VÄLDIGT mycket! Kämpa på!

  Kramar Annie, snart -10kg 🙂

 72. Josefine Says:

  Jag skriver om min viktnedgång, träning och mat.
  Jag har en lång väg framför mig då jag har massa kilon att gå ner. Men ingenting är omöjligt!

  Vill man följa min långa resa så är det bara att kika in. =)

  http://jossisviktresa.blogg.se/

 73. Malin I Form Says:

  Min blogg handlar om träning, vikt, kost och hälsa. Jag skriver en hel del om mina mål, som just nu är -30 kg och Göteborgsvarvet 2011!

 74. 17år127kg Says:

  Jag hakar gärna på listan! 🙂

 75. Joline Says:

  Jag har dragit igång min viktblogg igen och den handlar om övervikt, matmissbruk, ”sockerberoende” och allt så har med kampen mot övervikten och det sjuka ätbeteendet och göra! Jag går ut hårt och lägger ut bilder på mig själv, förhoppningsvis kommer det att komma bilder på en tajtare och sundare kropp framöver!

 76. jenny blomqvist Says:

  Jag har en vikt/mat/hälsa blogg med lite av mitt liv med:)
  jag är 20år bor hos min pojkvän och tränar olika pass samt gym.
  lägger upp lite mat recept med och tips:)
  Kolla in den
  Jennitranar.blogg.se

 77. gottegott Says:

  Jag har precis börjat blogga. Titta gärna in! 🙂

 78. Anneli Says:

  Hej!! Ser att detta är en snart ett år gammal bloggpost! En kompis till mig tipsade mig, så jag tittade in för att se vad det var!
  Jag har en hälsoblogg eller vad man nu ska kalla det…! En gång i veckan skriver jag hur det gått med min vikt och de andra dagarna skriver jag om mitt liv och ibland om läkeörter och naturlig bot, LCHF (min vegetariska variant) och lite annat som faller mig in! Välkommen in och kolla!! 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: