”Min kropp är äcklig.”

Fördrev torsdagsmorgonen med att slötitta på gamla program av Bröllopsform. Ni vet, där ett gift par blir tränade av Martin Lidberg och coachade av Eva Rusz innan de klär sig i sina gamla bröllopskläder och förnyar sina bröllopslöften?

De flesta hade lagt på sig en hel del kilon sen de gifte sig och alla vägs i början och slutet av programmen. Det som slår mig är hur många som mår så dåligt med sina kroppar. Som kallar sin kropp för ”äcklig”, ”osexig” och ”ful”. Som säger att de får ångest av att se sig i spegeln.

Det här borde förmodligen inte komma som någon chock för mig. Det gör det inte heller, däremot fylls jag av en stor sorg över att det finns så många som har en sådan ledsam inställning till sin egen kropp. Kanske fylls jag av den sorgen till stor del för att jag känner igen mig. Även jag har tänkt och yttrat sådana saker om mig själv, om min kropp. Inte nu, idag är jag stolt och glad över min kropp. Den är stark, frisk och gör precis det jag ber den om. Jag har väl precis som alla andra dock dagar då jag glömmer bort hur fin den är, men de dagarna är undantag.

”Min kropp är mitt tempel” heter ett gammalt ordspråk. Det måste innebära att man både ska sköta om sin kropp, ge den det den behöver och betrakta den med vördnad. För den är ju fantastisk.

Jag tror att det är viktigt att se på sin kropp som den är och tycka om den trots (och med) alla skavanker och se på det man har med kärleksfulla ögon. Våga vägra tankar om din kropp som bara är destruktiva och leta reda på dina styrkor och fokusera på dem.

Låt oss frossa i hur fina våra kroppar är, jag börjar:
Min kropp är stark och uthållig. Den är vacker, har fina former och är full utav livskraft. Dessutom är den hel och frisk. Den är helt fantastisk.

Vilka är din kropps styrkor?

Etiketter: , ,

15 svar to “”Min kropp är äcklig.””

 1. 545. Vilka är din kropps styrkor? | emma luu Says:

  […] Vilka är din kropps styrkor? Posted on torsdag, 10 juni, 2010 by emmaluu Läser Ellas blogg och det är en väldigt klok tjej som här har skrivit om sin kropps styrkor. I slutet av inlägget […]

 2. Erika Says:

  Den är lång och når högt över alla beachnät! 🙂 Den har dessutom ämnesomsättning som heter duga vilket jag kan vara väldigt glad för. Allra, allra bäst är att jag har två fungerande ben och två fungerande armar (samt huvud då!) oavsett utseende som gör att jag kan gå, simma, springa, cykla, rida, åka skidor och massor av annat kul. DET ska man vara glad för!

  Snyggt linne förresten, jag har likadant 😉 Underbar bild!

 3. Fanny Says:

  den orkar med allt jag kommer på att ”vi” ska göra och det är fantastiskt! och jag är smart! och fin, och formig, och på språng mot nya mål hela tiden. och frisk.
  ja min kropp är iaf superbra!

 4. JoHo Says:

  Den är tillräckligt stark att låta mig leka allting jag hittar på 🙂 Dessutom är den tålig nog att klara av en snart-1-årings behov av bärande, lekande, krypande på golvet och lyftande. PERFEKT! 😀

 5. frida Says:

  Min kropp är fantastisk för att den är frisk och inte har några hinder. Jag tycker om den och är stolt över dens uthållighet och samtidigt explositivtet, att den är snygg, formbar och den lever fullt ut. Stor kram till din fantastiska kropp!

 6. Karin - FitnessochHälsa Says:

  Min kropp håller igång mig hela långa dagarna, orkar träna och ta i när det behövs. Den har också ett sjukt bra immunsystem så jag blir nästan aldrig sjuk. Bra initiativ att hylla kroppen!

 7. Gabbi Says:

  Vad glad jag blev när jag läste det här inlägget! Du är fantastiskt inspirerande – och 12-milscyklingen har gett mig alldeles för konstiga och galna idéer om upptåg som ska avverkas på sommarsemestern! Och jo, min kropp är frisk frisk frisk – och håller för en 2-milslöpning utan att gå sönder. Fantastiskt egentligen

 8. Lotta Says:

  Tack Ella för detta imlägg! 🙂 Min kropp är frisk, stark och formbar! Den ger mig kraften att orka med jobb, friluft, träning och nöjen.. den stöder mig (bokstavligen!) med min livsvandring och jag förösker att ta hand om den så att vi kan vara ett team under lång tid framöver!

 9. Fummelfot Says:

  Min kropps styrka ær att den orkar lite, lite mer æn den egentligen borde om jag verkligen behøver det. Orkar det dær sista innan en inlæmning, springa de sista metrarna, lyfta lite till, och det ær en av sakerna jag alskar mig før. 🙂 Och det gør jag verkligen nu, vilket ær underbart att kunna sæga med stolthet!

 10. lina Says:

  Tack för allt du bjuder på! Du bjuder på dig själv och livet och får mig typ alltid på bra humör varje gång jag kikar in här!

  Ha en härlig helg!

 11. Linda Says:

  min kropp är äcklig. den dallrar, den är för stor och jag är inte jämn nånstans. stora höfter, liten rumpa och stor mage som grädden på moset. jag har gått ner 17 kg men jag är ändå vidrig. nej vidrig ska jag inte säga, jag är bara äcklig. Min kropp är äcklig och Jag är äcklig för att jag tillåter mig själv att vara såhär. Jag är påväg ner och när jag når en vikt under 75 kan jag tillåta mig själv att kalla mig för fin. vacker är utom räckhåll men fin är en härlig tanke. fin är ett härligt mål.

  • ÄtaTränaKämpa Says:

   Jag blir så ledsen när jag läser din kommentar 😦 Ingen kropp är äcklig och man ska aldrig tillåta så destruktiva tankar om sig själv. Istället för att rabbla upp allt du ogillar med din kropp, varför inte skriva upp de saker som är bra? Min kropp dallrar och är ”för stor” men jag älskar den för den är min och dne har gjort precis det jag har bett den om i alla dessa år. Det är inte min kropps fel att den är lite dallrig, det är bara konsekvenser utav destruktiva val jag har gjort tidigare. Det gör varken mig eller min kropp till äckliga eller dåliga och inte dig heller!
   Att vara glad över sin kropp är inget som bara är ämnat för alla som passar in påe tt visst ideal. Alla har vi våra komplex att jobba med, men alla, oavsett kroppsform, har rätten och skyldigheten att älska sin kropp. För våra kroppar är fantastiska. Allihopa. Oavsett hur tunga elelr långa de är, vilken färg man har på huden eller vilken kroppsdels osm är störst elelr minst. Alla kroppar är värda kärlek!

   Stor kram till dig, och en luten utmaning, skriv ner tre saker som du gillar med din kropp och fokusera på det och tänk taken att du faktiskt har en fantastisk kropp. Det är du värd 🙂

 12. Lisa Says:

  Shit, vad du skriver fint:D blir helt glad! Jag som så många andra tänker inte speciellt bra om sin kropp… Jag la på min 16 kg på 2 år (visserligen vet jag att det berodde på att jag saknade former innan och min kropp övergått från tjej till kvinna…men det var väldigt svårt att acceptera). Jag har fortfarande inte accepterat det och försöker gå ner…just för att dessa tankar finns i bakhuvudet. Men jag jobbar på det=) och det känns faktiskt som om jag börjat gilla min kropp mer.

  Jag är frisk, jag har muskler, min rumpa är fin, jag är kram-go osv =)

 13. Running girl Says:

  Min kropp är toppen som orkar med det jag utsätter den för. Jag är lyckligt lottad som har alla kroppsdelar i fungerande skick och att jag kan simma, springa, cykla och gymma.

  Kroppen gör ett bra jobb, nu är det upp till mig att se till att ge den rätt typ av energi så den orkar köra på och jag i höst kan kuta min halvmara.

 14. ”Du är hälften så tjock som du tror”… « jessica claren Says:

  […] borde, som Ella skriver, istället älska våra olikheter och kroppar, se just det unika i varje människa och dess […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: