Stockgym i Björkhagen/ Nackareservatet.

Igår åkte jag och Sara ut till Björkhagen för att testa utomhusgymmet som blivit så omtalat och lovordat bland fler olika bloggare. Med hjälp av en löpare hittade vi rätt, utan skyltar eller markeringar på kartorna som fanns tillhanda på plats. Gymmet är ju inte invigt ännu, så jag antar att mer information kommer komma med tiden.

Det var inte bara vi som fått samma idé den soliga söndagseftermiddag/kvällen. Det var mycket folk som tränade, hängde eller lekte på de olika ”maskinerna”. Vi gick lite trevande igenom varje station, på vissa ställen kändes det självklart vad man skulle göra, på ndra, en aning mer tveksamt. Jag saknade skyltar med tips på vilka övningar som passade på de olika stationerna. Okej om man tränar mycket, då kan man lätt fundera ut olika övningar själv, men för alla dem som vill testa och kanske inte har så stor erfarenhet av styrketräning, så vore det ju perfekt med informativa skyltar med tydliga förklaringar på vilka övningar man kan göra och hur man ska göra dem.


Det gjorde ont att göra tåhävningar!

Vi lät fantasin flöda och komponerade ihop ett timmes långt styrkepass med inslag av pulshöjande övningar såsom hoppa hopprep (utan rep), höga knän, grodhopp, upptramp på en stubbe mm. Det är fantastiskt att träna ute och svetten drog åt sig både lite knott/mygg och en hel del smuts. Kände mig jättecool när jag kom hem och hade ränder efter byxor och strumpor, mina smalben var hur skitiga som helst!


Balansbräda blev istället en perfekt bräda att göra sidohopp över. Bjuder på schysst bildserie. Älskar michelingubbe-looken.


Jag får liksom nöja mig med att hänga/hoppa upp när jag ska göra chins och dips, ingen chans att jag orkar hela min vikt. Men å andra sidan; bra för greppstyrkan att hänga.


Ett starkt och glatt team.

Jag kan verkligen rekommendera ett besök i utomhusgymmet, roligt och på något vis känns det lyxigt med styrketräning ute. Jag hoppas att det här gymmet ska följas utav flera och att hela Sverige kan fyllas med fina stockgym. Maila era kommuner (eller vilka man nu mailar) och föreslå att de ska göra en insats för hälsan hos sina invånare! jag tycker att alla ska ha nära till härlig, svettig styrketräning. Det är nästan så att jag funderar på att tvinga pappa bygga ett ute på landet..

Etiketter: , , ,

7 svar to “Stockgym i Björkhagen/ Nackareservatet.”

 1. frida Says:

  Bra pass! Visst är det bra, hoppas verkligen att det kommer fler gym runt om stan.

 2. emliscious Says:

  tycker det var UNDERBARA bilder!!! =) proffs på träning och som fotograf/modell!! hihi!!
  det där gymmet måste testas!

 3. Karin Says:

  Wow, ser grymt kul ut! Och jobbigt. Ett sånt gym skulle jag vilja ha i närheten!

 4. stockholmkat Says:

  Det måste jag testa! Kanske köra ett bloggergympass?
  Btw – du kör ju med pulsklocka…vilken variant kör du på – jag har ett litet dilemma nämligen..! http://stockholmkat.wordpress.com/2010/06/07/rymd-eller-jord/

 5. Träningsglädje Says:

  grymma vadmuskler på dig!!!

 6. Cissi Says:

  Åh man blir sååå glad när man går in och läser här 🙂
  Det gymmet måste verkligen testas!!

 7. Vickan Says:

  Lustigt, jag länkades till det här inlägget genom en lägenhetsannons på Hemnet 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: