Antar du utmaningen?

Jag nämnde att min PT skapat ett konditionspass åt mig, jag tänkte utmana er att köra det och höra vad ni tycker. Ni har helgen på er att klämma in det och jag hoppas att det kommer bjuda på lite svett!

Ett pass består av fem set och varje set består av 10 burpees och 10 ”stenkast”, man får välja om man gör stenkast eller burpees först. Varje set görs i ett svep och på tid, man ska göra alla repetitioner så snabbt som möjligt. De flesta av er vet säkert redan vad Burpees är, men vad är stenkast? Jag ska försöka förklara. Först behövs en greppvänlig sten, ca 5-10 kg, som ska kastas.

Tänk dig sedan att du står bredbent, halvvägs nere i en knäböj med stenen i båda händerna mellan dina ben, du svingar bak stenen och tar fart (tänk kettlebellsving) och sedan upp över huvudet och kastar stenen högt upp i luften bakom dig. Den behöver inte komma så långt bort, men du ska kasta stenen med kraft och viktigast av allt, med rak och stark rygg. Så fort stenen är kastad vänder du och springer efter den, plockar upp och kastar den tillbaka. (Du kommer alltså kasta stenen fram och tillbaka över ditt eget huvud.) 10 kast.

När du gjort 10 kast och 10 burpees klockar du av och noterar tiden. Vila i någon minut sen gör du fyra set till och tar tid på varje set. Jag tyckte inte att det lät det minsta jobbigt, men jag körde två set idag och svetten rann.

Vågar du anta utmaningen?
Vilken blir din bästa tid?

(Om fler än 10 genomför passet ska jag bjuda på en film av mig själv när jag gör det. Det kan bli väldigt intressant att se…)

Etiketter: , ,

6 svar to “Antar du utmaningen?”

 1. Susanna Says:

  Åh tack! Det är ju ett perfekt konditionspass att köra ute på sommaren om man behöver låta lederna vila från löpning! Kan ju tom leta upp en härlig plats i skuggan att köra det på. Excellent!!!

 2. Jenny Says:

  Tror jag hoppar över det, och för klumpiga mig verkar kast med sten över huvud bakåt rent ut sagt livsfarligt! Gah, jag vågar inte 🙂 Men KÖR HÅRT!

 3. Jessica Says:

  Tjoho vad kul att träffa dig idag och din syster! Ni strålade och är båda sååå välkomna på någon av mina klasser, när som!

  Miljoner kramar
  Jessica

  • ÄtaTränaKämpa Says:

   Åh fina!
   Tack!
   var så himla roligt att träffa dig också, vacker som en dag, men det kom ju inte som någon förvåning 😀
   Vi (iaf jag) kommer förhoppningsvis så fort som möjligt!

   KRAM!

 4. Running girl Says:

  Nä, jag står över. Har för dåliga minnen från mitt förra test med burpees. Axeln gjorde ont i flera veckor efteråt. 😦

 5. kristinstenberg Says:

  Sitter och funderar på var jag ska få tag på en tillräckligt stor sten. Och var jag ska vara för att inte riskera att träffa någon med stenen. Lär bli på söndag som jag försöker klämma in det tror jag. Återkommer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: