Underbara Stockholm, bäst från cykelsadeln.

Jag får alltid för mig att det är tråkigt att cykla. Att jag är för lat för att ta cykeln.
Även om jag har en ganska stark tro på den typen av vardagsmotion. Den är nog egentligen viktigare än de intensiva timmarna på gymmet, om man sedan är väligt inaktiv resten av dygnet.

Idag tog jag iaf cykeln. Först ner till gymmet, sen in till stan, sne runt halva Stockholm och på kvällen, hem igen. Jag lät pulsklockan sitta på och cyklade sammanlagt 84 min, men då uppdelat i flera små etapper. Jag hade ungefär en snittpuls på 135-140 och brände sammanlagt 850 kcal. Och egentligen kändes det mest som om jag njöt av solen som gav Stockholm ett romantiskt, vackert sken och vinden i håret. Min tävlingsnstinkt gjorde att jag dock måste om varenda cyklist jag ser och tempot hölls ganska högt. Sista vägen, från Kungsholmen ut till Sumpan, jagade jag och sambon varandra och han är precis lika envis och tävlingsinriktad osm jag är, så vi båda var härligt svettiga när vi kom hem. Härligt!

Inte nog med det, det går så mycket snabbare med cykel, framförallt om man jämför med bil i kötider. My god. Däremot är det med livet som insats, människor kastar sig handlöst ut på cykelbanorna när man kommer i full fart och bilar korsar cykelvägar som om de fick poäng på hur många cyklar de kan meja ner. kanske vore en vettig livförsäkring att skaffa en hjälm. Hellre se lite töntig ut och komma helskinnad hem, liksom.

Känner mig så glad i kroppen idag. Glad och effektiv. Måste bero på mitt cyklande. Mer cykel!


Etiketter: , ,

7 svar to “Underbara Stockholm, bäst från cykelsadeln.”

 1. Wellbeingofme - Välmående, Lågkolhydrat-kost, Träning & Positiv energi Says:

  Åh vilken insats du gjorde! 🙂 Jag inbillar mig också alltid att det är tråkigt att cykla. Eller inte bara tråkigt, utan snarare hemskt, svårt och livsfarligt haha! När jag var liten älskade jag att fara runder på min cykel fram och tillbaka och hit och dit, även när jag inte skulle någon stans egentligen. Men i mer vuxen ålder har jag utvecklat någon allmän rädsla för cyklar. Det kan låta sjukt, men jag är fullt seriös. Blir väldigt stressad både av andra cyklar när jag är ute och går, och än mer stressad av mig själv (+ andra samtidigt) när jag själv cyklar. Däremot har jag i år sett till att börja gå överallt istället för att ta bussen, så jag får förvisso vardagsmotion ändå på det sättet. Men jag borde se till att börja vänja mig vid cykel då det kan vara bra att variera + att som du säger så går det ju så fort med cykel, snabbare än att gå som jag jämt gör. Ibland har man ju faktiskt mer bråttom än annars!

 2. Millis Says:

  Ja Ella, att cykla runt mycket i Stockholms innerstad utan hjälm är förenat med direkt livsfara. Så köp en hjälm och använd den!!

 3. Linda Says:

  Vad är det för en pulsklocka du har och var har du köpt den? Är sugen på att köpa en men det verkar som att dom flesta är i sämre kvalité.

 4. Dessi Says:

  Jag älskar att cykla! 😀 Drömmer att en dag få äga en riktig racer och uppleva Sverige! 🙂

 5. Dessi Says:

  Grymt cyklat ville jag ju också tillägga! 🙂

 6. Cissi Says:

  Ja, ska vi skippa och åka kommunalt i sommar och ta cykeln istället? 🙂
  Det där med cykelhjälm låter smart….

 7. Camilla Says:

  Ja, jag talar rätt varmt om cykelhjälmar just nu, jag vurpade nämligen med min racer på klubbträningen för några veckor sedan och drog skallen i asfalten så det bara smackade till. Stooor spricka i hjälmen (har köpt ny redan så klart) och hjärnskakning + liten reparation av cykeln blev resultatet av det 🙂 Så jag är sååå tacksam för min fina cykelhjälm som fick gå till de sälla jaktmarkerna, haha

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: