Vikten utav egentid.

Jag inser mer och mer hur stort mitt behov utav egentid är. Träningen är egentid. Att ligga ensam på en solstol och läsa en bok är egentid. Att strosa runt och upptäcka omvärlden, är egentid. Att kunna göra vad man vill, utan några förpliktelser, ensam, är egentid.

Det har blivit en aning för lite egentid de här dagarna. Jag är ingen turist-resenär. Jag upplever gärna mitt resemål på mina egna ben, bokstavligt. Jag skyr i vanliga fall allt vad guidade bussresor och stadsvandringar heter. Ge mig lite spännande vägar som kan leda vart som helst, ge mig en fin utsikt, ge mig sol på en solstol bredvid en pool och en bra bok, ge mig god lunch på en genuin liten restaurang. Låt mig göra det på mitt sätt och jag älskar det.

Den här resan är jag medbjuden på och jag tar seden dit jag kommer. Här åker vi på guidade bussturer, går stadsvandringar och planerar hela veckan i förväg. Vi går upp tidigt på morgonen, fastän det är semester och utnyttjar dagarna till fullo. Jag har fullt sjå att hänga med. Nu kanske jag låter negativ och otacksam, men det är jag verkligen inte, jag är bara ovan.


Med guide i örat.

Efter att ha vandrat runt i vackra, men alldeles för turisttäta Pompeji hela förmiddagen med en guide som pratade genom hörluren i mitt ena öra så slocknade jag som en liten liten ömklig flicka på sängen efter en lunch nere i fiskehamnen. Jag sov i tre timmar utan paus och hade kunnat sova lika många till. Snacka om att det tog på mina krafter! (Sömn = egentid.)


Min, något märkliga fisk-lunch.

Därför uteblev min inplanerade löpning/promenad för att utforska området på egna ben, idag. För att se vad som gömmer sig bakom turiststråken. Var de slingriga, branta vägarna kommer föra mig om jag bara låter dem visa vägen. Tar det en timme eller tre? Jag längtar verkligen efter det. Helst med ipodlurarna i örat och något av det bästa sällskapet jag vet, mig själv.


Mizunos och bleka smalben.

Imorgon åker däremot stora delar av familjen iväg på utflykt, men jag och sambon blir kvar hemma. Jag tror att jag ska tacka nej till andra utflykter. (Måste man se Capri?) Imorgon ser jag fram emot att snöra på mig mina Mizunos, ta med mig en karta, en vattenflaska, min ipod och eventuellt min sambo (men bara om han låter mig bestämma takt, tempo och vart vi ska) och bege mig på upptäcktsfärd. Italien är vackert. Det har jag redan insett. (Men mamma, du skulle inte uppskatta de snirklande vägarna längs med branta stup som det ibland känns som om man är på väg utför när man åker buss. Du skulle förmodligen inte uppskatta utsikten överhuvudtaget.)

Så. Imorgon är en ny dag och då ska det upptäckas, jag ser fram emot ett spännande äventyr. Så kanske man kan hjälpa kroppen att hantera kvällens pizza OCH italienska glass..
(Och nej, pizzan var faktiskt ingen höjdare..)

Etiketter: , ,

3 svar to “Vikten utav egentid.”

 1. Miranda Says:

  Åh Italien.. mitt andra hem. Jag är SÅ avundsjuk!!!

 2. kroppstransformation Says:

  Nej, jag bara ryser vid tanken på stup och serpentinvägar.. huuva :-/ Jag har åkt såna upp och nerför, alltid suttit längst ut mot kanten..
  och suttit på nålar, fått kviller, sockerdricka i underbenen.
  Det är en inte så lite otilltalande känsla!
  Fast det är också väldigt vackert att se ut långt och fritt.
  Hoppas att du tar dig egentid, att löpa på upptäcktsfärd, i din egen takt. Gemenskap har sin tid, att vara själv sin. Inte det ena utan det andra.

  Njut 🙂

 3. Prralin Says:

  Oj vad jag känner igen mig, jag har också ett stort behov av egentid. Jag blir tokig annars, och orkar inte med att socialisera.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: