Tvivel.

"Det kallas tvivel, det där som stör.
Det kallas för en klump i magen och ett konstigt humör"
/Winnerbäck

Det är inte ofta jag känner tvivel, det är inte ofta jag tillåter mig själv att tvivla. Tvivel gör inte mycket gott. Tvivel blir som en ovälkommen svulst som bara växer, tar mer och mer plats och tillslut finns det inte plats för något annat.

Idag känner jag tvivel. Jag är inte övermanövrerad av det, men jag känner av klumpen i magen och tankarna som cirkulerar i bakhuvudet, utan att riktigt få något grepp om dem.

Tvivlet på att jag kommer nå min målvikt. Känslan just nu säger att det är väldigt stor risk att jag bara kommer gå upp i vikt från och med nu och sedan helt plötsligt vara tillbaka där jag startade, vilket, som ni kanske förstår, gör mig livrädd. Så rädd att pulsne ökar och jag kan känna stressen sippra ut i kroppen.

Men visst är det bara en rädsla och inte en sanning? Visst kommer jag klara det här?

Nu tvingar jag mig själv att skjuta allt tvivel åt sidan, andas ut klumpen i magen och försöka hitta vissheten och tryggheten i att jag kommer lyckas med mina målsättningar. Jag ska fokusera på endast två tankar, helt fria från tvivel: Jag kommer nå min målvikt. Jag kommer klara det här.

Etiketter: ,

21 svar to “Tvivel.”

 1. anonym Says:

  kämpa kämpa kämpa!! =D

 2. Wellbeingofme - Välmående, Lågkolhydrat-kost, Träning & Positiv energi Says:

  Det är klart att du kommer klara det!
  Du kämpar på grymt bra och jag är övertygad om att du kommer fortsätta att kontinuerligt röra dig nedåt i vikt. Det behöver du inte tvivla på. Kämpa vidare, så skall du se att du plötsligt kommer stå där, målviktig och tänka ”Oj, jag minns den dagen när jag aldrig trodde jag skulle nå hit..men det gjorde jag, nu står jag här!”
  Peppkram!

 3. Alis Says:

  DU KLARAR DET!!
  Varför skulle du gå tillbaka till din gamla vikt? Under den här resan har du lärt dig massor! Kommer du att slänga dina kunskaper i soporna strunta i alltihopa?
  Nej! skulle inte tro det va?!
  Men du kanske behöver lite mental träning också? Avslappningsövningar, för att mota bort stressen. Stress påverkar vikten negativt.
  Skapa visioner om ditt nya jag. En vision som du kan ta hjälp av när det går trögt! Vi vet ju att vi har tröga perioder, då kanske vi ska vi ligga lite lågt och tänka igenom målen och kanske sätta nya. Men ändå se framåt!

 4. Sofia Says:

  Det är klart du kommer klara det! Du har ju kommit så här långt eller hur? Det är viktigt att tänka på att allting inte kommer gå lika snabbt jämt! Vad du har gjort innan har visat att du har en väldigt stark vilja och har man det kan man gå långt!!!

 5. Prralin Says:

  Tvivlet kommer ofta på besök när man minst anar det… men läs ditt förra inlägg långsamt och grundligt, om och om igen. Tvivlet börjar försvinna eller hur? Det är nog ingen som läser din blogg (om än som jag som ganska ny läsare) som tvivlar på om du kommer att lyckas. Klart som f-n (rent ut sagt) att du kommer klara det här!!!

 6. kroppstransformation Says:

  Älskade Ella,
  tvivel urholkar själen, det är visst och sant
  men tvivel är också en pekare,
  den vill påtala något för dig, visa nåt
  den pekar på något du gör som går stick i stäv med ditt mål.
  Se över din kost
  Träningen ligger skyhögt över nivån för din kost.

  gör en (1) liten justering, en enda bara,
  den får långtgående konsekvenser
  t ex
  ta bort bröd? eller
  ta bort socker?
  Det är lätt, du klarar det
  inga problem, möjligtvis svider lite de första dagarna
  kanhända tror ditt huvud att det ska bli svårt
  det är rädslan i ditt huvud.. när du erkänner den, men ändå fortsätter
  så släpper den greppet
  You can do this! Du klarar det

  I övrigt kan jag tänka att du behöver inre lugn, avslappning, mental stillhet. Det finns en hel del inspelat att lyssna på som balanserar och lugnar ner hjärnan. Hos mig kan du botanisera lite. ifall du vill.

  Tack för att du är så transparent och låter oss alla ta del av din resa. 🙂

  Älskar dig

 7. ordillusioner Says:

  Du kommer att lyckas. Jag har samma rädsla som du men är just bara det. Rädsla. Min vikt har gått uppåt sen jag började gå ner Men eftersom jag lärt mig massor och faktiskt är motiverad till att behålla en sund vikt så tog jag tag i det innan det hade gått för långt.
  Du kommer att klara det. Jag tror på dig.

 8. Madde Says:

  Det är självklart att du klarar det! Du har kämparglöd och vilja. Sätt fokus på nästa delmål istället för slutmålet! 😉

 9. Träningsglädje Says:

  du kommer greja det om du bara bestämmer dig för det!

 10. Minendie Says:

  Det är klart att du klarar det! Jag säger som Prralin, vi som läser din blogg har stor tilltro till dig. Ibland har man svackor, både fysiskt och mentalt, men tänk på hur långt du har kommit. Du tycker ju om att träna och ha ett hälsosammare liv, jag tror inte att du kommer sluta med det. Du klarar det här!

 11. Nathalie Says:

  Självklart kommer du att klara det 🙂 Utan tvivel någon dag då och då skulle vi aldrig njuta av de dagar vi känner oss helt oövervinnerliga!

 12. Thea Says:

  Du kommer att klara det!! Du kommer att nå din målvikt!! Självklart, du är så bestämd och ärlig mot dig själv. Jag tvivlar inte på att du inte kommer att klara det.
  Du har bestämt dig och då kommer resultaten, sedan kommer det en massa tvivel och rädslor efter vägen, vilket är naturligt. Ingen människa är perfekt. Ha tro, tillit och fortsätt kämpa. ❤

 13. Running girl Says:

  Kanske är det dags för en medveten platå?
  Alltså vad jag menar är att det är dags att stå still i vikt ett tag 1-2 månader och se till att du klarar det.
  Sen kan du lungt ta och inse att du inte kommer gå upp allt du gått ner för du vet då hur du ska göra för att stå still i vikt.

  Jag tog ett år (förra året) när jag såg till att ligga still i vikt (pendlade som vanligt mitt 1-2 kg vid mens).

  Det har faktiskt hjälp att jag kunde inse att jag kan äta mycket olika mat och ändå behålla vikten.
  Jag tränade inte som en tok då heller, mest löpning blev det då, eller det var ju början av löpkariären som du vet, så…

  Jag hyser inga tvivel om att du kommer nå din målvikt och både du och jag har ju lärt oss massor om våra matproblem.
  Jag har ju jojjat upp och ner ett par ggr, men den här gången är det ner för gott som gäller.
  Det går låååångsamt, men det är det bästa sättet för mig.

  Jag vet ju nämligen vad som händer när jag kör för fort, huvudet hänger inte med och när jag börjar närma mig min målvikt så är jag så nöjd att jag börjar unna mig både det ena och det andra. Och vips så är jag långt ifrån målvikten igen. 😦
  Det är min fälla, se till att hitta din fälla och låt sedan bli att trampa i den. 🙂

 14. Lotta Says:

  Har inte tvivlat en sekund på att du inte skulle klara det! DU ÄR GRYM!!!!

 15. Maria Finnved Says:

  Jag är övertygad över att du kommer att klara det! Så mycket som du tränar och med din kämparglöd, så är det inte frågan om OM, utan NÄR!! Jag vet så väl hur det är att träna och träna och inte märka så stor skillnad från vecka till vecka, man tränar ju och lever för LIVET och inte för att ”gå ner x kg på en vecka”! Din kropp mår nog super av all din träning och det är det som räknas….

 16. Nene Says:

  det är absolut bara en rädsla och ingen sanning! bara du vill och ger dig fan på det så klarar du det! och jag tror verkligen att du kommer att klara det! ^^ kanske tar det tid, eller så går det skitsnabbt, men du kommer att klara det förr eller senare!
  fortsätt kämpa som du gör, du är en inspiration!

 17. flaashback Says:

  Om man vill kan man, ge dig fan på att du klarar det!

 18. Camilla Says:

  Kom ihåg, din kropp är en okrossbar maskin (sagt av någon som bör veta *ler*) Jag kan helt klart säga, att om det är någon av alla träningsbloggerskor som jag är helt säker på att kommer att nå sina mål är det du Ella. Du vet vad jag tycker, du är helt grym!!

 19. helena Says:

  kämpa på! du är grym. Då du tvivlar, titta tillbaka på den resa du gjort…Visst känns det tungt ibland och man vill bara strunta i allt..mitt förslag är att för ett tag lägga ner de veckovisa vägningarna som du presenterar på bloggen..kanske det omedvetet stressar dig och får dig att öka dina prestationskrav…hälsa är inte bara en siffra..:) Dessutom så är det svårt att få kropp och hjärna att vara synkade konstant under en sådan viktresa du gjort..så släpp kraven, ställ dig framför spegeln. Ge dig en klapp på axeln och beröm dig för hur duktig du är (kan kännas som en ”löjlig” övning..men jag lovar, det funkar..)

 20. Anna Says:

  Jag tror att du klarar det. Mitt tips är att du drar ner 5% på portionsstorleken.
  Mindre mat ger viktminskning, mer motion ger bättre hälsa.
  Go girl!

 21. Bloggmia Says:

  Det är klart att du kommer att greja det här gumman! Jag VET verkligen vad du pratar om, mitt senaste tvivel var att jag skulle klara mitt delmål v 18 på 65 kg. Var övetygad om att jag skulle ramlat över uppåt igen men när jag väl ställde mig på vågen i fredags visade den förvånande nog 64,6 kg. Så jag klarade det lilla delmålet (jippi bara 9,4 kg kvar till tävling då). Men vet du va, alla får vi tvivel, när inte orken räcker till – när latheten kommer in och försöker ta över, då börjar vi tvivla på oss själva. Kanske tid att ta ett steg tillbaka, slappna av och ta det lite lugnare, ladda mentalt inför en intensivare period med en vecka eller så?
  Nåja, jag vet inte riktigt vad som fungerar för dig. Men det är i alla fall vad jag kommer göra, satsa på mental uppladdning och beröm till mig sjäv i två veckor innan jag går på nästa intensivperiod på 4 v utan kolhydrater. Feel proud about ursefl girl! Många vill men få klarar av det du faktiskt har lyckats med hittills, du förtjänar en klapp på axeln varje dag! DU ÄR FANTASTISK!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: