Ett sånt där ”mellanpass”.

Efter skolan och lunch och lite mer plugg var det så dags för ett sånt där typiskt-Ella pass på gymmet. Totalt ostrukturerat och oplanerat.

Charmen med sådana pass är att jag sällan har något uttalat krav på mig att prestera, passet är från början inte inplanerat och får räknas som bonus. Då får jag göra precis vad jag vill och känner för = lyx!

Så, vad var lyx för mig idag?
Det var 70 minuters lågintensiv träning, tydligen. Det var det kropp och knopp kände sig sugna på.

Sagt och gjort. 20 minuter på den skridskoåks-liknande Wave-maskinen med SATS dagsfärska tidning framför mig. Pulsen höll sig i det lägre registret. Sådär mysjobbigt. En perfekt lyx-pass känsla. Bytte till crosstrainern, men råkade ta fel maskin. Ni vet att vissa crosstrainers är hur bekväma som helst, sen hamnar man på en där rytmen känns helt fel. Istället för en mjuk jämn rörelse, så blev ”kliven” hackiga och konstiga, rörelsen kändes för kort och ojämn. Gud vad konstigt dte låter förstår ni vad jag menar? men jag pinnade på i 30 minuter, även här med mysjobbig puls. Passade på att läsa igenom hela Nöjesguiden. Jag menar verkligen ”läsa igenom” och inte bläddra igenom jag brukar göra.

Efter 30 hackiga minuter satte jag mig på en cykel för att cykla i 20 minuter till ett nummer av Mama. Är jag gravid? Nej, men efter att ha lusläst både SATS Magazine och Nöjesguiden så fanns det bara Mama kvar. Lärde mig en hel del om Babyblues och såriga bröstvårtor. Svettades ut det sista och kände mig sjukt nöjd med dagens oplanerade, ostrukturerade extrapass. Som trots att det inte bjöd på varken endorfiner eller hög puls, darrande muskler eller känslan av total utmattning, ändå gav mig en känsla utav välbefinnande efteråt. Härligt.

Hade bara tv-apparatena på gymmet fungerat så hade jag ju kunnat skryta om att ha ägnat en timme utav mitt liv åt någon meningslös mitt-på-dagen-såpa. I love.

Etiketter: , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: