En seger, om än en liten sådan.

Idag när det var dags för träning så var inte med på noterna.
Oavsett vad min kropp ville eller inte ville, så ville inte jag dte allra minsta träna. Jag komme rinte ihåg när jag sist kände mig så oerhört less över att behöva gå till gymmet. Träningsglädje? Nowhere to be seen.

Jag som vet att träning är roligt, att träning ska vara roligt (om än tuff och svinigt jobbig också) tycker inte om att tvinga mig när jag faktiskt så tydligt inte vill. Jag hade nog känt mig nöjdare om jag inte haft tid med min PT, för då hade jag ju kunnat ”leka” lite i gymmet, bara göra något som inte kräver så mycket utav mig, men som ändå får mig att komma igång. Men helst av allt ville jag bara slippa.

Tårarna rann (det har varit mycket sånt på sista tiden, herreguuud vilka mood-swings!) och jag velade mellan att avboka och att gå. Tog mig till slut dit. Bad om ursäkt till min PT som verkligen har fått jobba i motvind några gånger med mig nu. Han log bara och sa att vi helt enkelt skulle göra något vi inte brukar öra. Vi körde en timme styrketräning, enbart i gymmets äldre och mer udda maskiner. De som jag aldrig testat förut. Så det hela blev mer som en lek. Vissa maskiner var i stort sett lika svåra att sätta sig i och förstå hur de skulle fungera, som att väl utföra rörelsen.

Lovade att vara utvilad, pigg och glad till nästa pass. Gick ifrån gymmet, gladare än när jag gick dit. Men framförallt var jag nöjd med att jag gick dit, trots mitt motstånd och gjorde det jag skulle.

Etiketter: , ,

8 svar to “En seger, om än en liten sådan.”

 1. soffan Says:

  Kan det inte räknas som träningsglädje att man är glad när det är över också ;)? Gött att du gick dit trots att det tog emot! Kramar.

  • ÄtaTränaKämpa Says:

   Haha, det var inte den där sprudlande glada glädjen, snarare ”mindre oglad” haha. 😀

 2. Dessi Says:

  Man ångrar sällan ett träningspass! 🙂

 3. emliscious Says:

  tycker du är duktig som tog dig iväg, som testade och som körde! efter den dagens förutsättningar!

  men glöm inte att det är okej att välja vila! det är väldigt sällan du inte har träningsglädje så det kanske är läge ibland att tillåta sig en extra vilodag?!

  kram!!

 4. emmaluu Says:

  Bra jobbat! 🙂 Tycker också att din PT gjorde det bra som märkte att det inte var lathet och gjorde nåt bra av det istället.

  Ha en bra dag! kram

 5. anonym Says:

  Duktigt att ta dig iväg ändå

 6. Ulrika Says:

  Kanske är det dags för en vilodag? När man som du och jag har ett normalläge av att vilja träna och normalt sett tycker att det är bland det roligaste man kan göra att träna tror jag att man ska ta kroppens signaler om att inte vilja på allvar.. det är iaf min erfarenhet. Sjukdom, skador.. osv kommer ju oftast just i såna lägen. Så mitt tips: om det fortfarande känns likadant – ta ledigt med gott samvete så kommer du tillbaka ännu starkare (och gladare).

 7. Lotta Says:

  Starkt att ta sig till gymmet när det kändes motigt – men du, kom ihåg att vila också!! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: