JÄVLAR, nytt PB! Jag är så GRYM!

Ursäkta den något egenkära rubriken, men idag är jag så sjukt stolt över mig själv och känner mig on top of the world. Jag vet liksom inte var jag ska börja med att förklara varför. AH!

Först och främst, jag har idag förbättrat mitt personbästa på milen med FEM minuter. FEM MINUTER!
Och, då innebar den här milen, inte bara en sprungen mil, den innehöll att springa uppföra 10 trappor, 10 benböjshopp, 10 situps, 10 upphopp, 10 ruscher och 10 armhävningar. Trots att jag gjorde allt detta mellan varven, så kortade jag ner tiden på 10 kilometer med 5 minuter. Är inte det helt sjukt? Undrar hur snabbt det gått utan alla extra moment.

Så, för att börja från början. Jag visade ju upplägget för dagens pass i inlägget innan. Ett pass vars grundidé kom från Sara och som jag inte var ensam om att köra idag. Alla med eget upplägg. Jag hade bestämt mig för att dela upp löpturen i fem delar a 2 km om varje. Vid varje 2 km, skulle en ”övning” utföras. Under de två kilometrarna skulle två ruscher och två trappor avklaras.

Jag kände mig lätt de första två kilometerna, även om jag inte hittade några trappor att springa i, så gjorde jag två riktigt fina spurtar. Sen kom första övningen, 10 benböjshopp. Jävlar vad jobbigt det blev på en gång. Mina ben tycktes anse att det är tillräckligt jobbigt att springa, varför ska man då öka på ansträngningen med hopp? Nåja, så fort jag var klar var det bara att pinna på.

Löpningen kändes plötsligt som vila och jag förundrades över att jag redan avklarat en femtedel av passet. Det gick ju fint. Nästa 2 kilometrar avlöpte lika bra, dock så kom mördarbacken mitt i alltihopa och det var rätt tungt att köra spurten efteråt. Benen protesterade. Ändå kände jag att det gick rätt snabbt och pulsen höll sig ganska låg. Skönt! Hittade dock inga trappor att våldgästa, men fick till mina två spurtar. Sen var det dags för övning nr 2. Upphopp. Det kändes. Men min kropp var ändå snäll och jag hittade snabbt takten i löpningen igen.

Efter 5 kilometer, hittade jag en trappa, precis lagom lång och jag bestämde mig för att passa på och gottgöra de 5 vändor jag hade missat och sprang upp och ner för sagda trappa fem gånger. Det hela resulterade i många häpna blickar.. Här någonstans började benens spänst avta något, men nu hade jag ju gjort hälften och jag kände mig starkare än jag trott innan. Efter sex kilometer var det dags för skridskhopp och de kändes lätta i jämförelse med tidigare övningar och löpsteget kom igång snabbt igen. Alla spurter gick som smort, även om de blev mindre explosiva och snabba för varje gång..

Sen hittade jag monstertrappan. Lång, hög och med ungefär 8 deltrappor tornade den upp sig. Jag var tvungen att ta den, men jag bestämde mig för att varje trappdel fick räknas som en trappa och betade av hela (mjölksyra!) och hade så avklarat mina trappor. Benen? Stumma!

Efter 8 kilometer hittade jag ett stabilt underlag att göra situps på och även det kändes som en barnlek. Och sen var jag bara 2 kilometer, två spurtar och 10 armhävningar från målet. Benen gick av sig själva, visst,d et var jobbigt, men dte var inte döjobbigt. Så sa helt plötsligt klockan 10 km och det vara bara armhävningarna kvar. Jag gjorde alla 10 på tå! Jag kollade inte på klockan förrän jag var klar och fick då en chock när den sa 72 minuter, hade den sagt 82 hade det känts mer logiskt. Jag bytte ut 10 minuter i plankan mot 10 minuters gång och stretchade 10 minuter samtidigt som jag beställde mat på Kolgrillen på Kungsholmen. Effektivt och bra. Sen njöt jag av att vara så jävla bra och här sitter jag nu!

Tid: 72 min
Sträcka: 10 km
Tempo: 7:12 min/km
Hastighet: 8.33 km/h
Maxpuls: 186, 92%
Snittpuls: 171, 84%
Kaloriförbrukning: 1028

10 på tisdag slutade alltså såhär:
10 km löpning
10 min gång
10 upphopp
10 benböjshopp
10 armhävningar
10 situps
10 skridskohopp
10 spurter
10 trappor
10 min stretch

SWEET!


Kvällens sena, men goda middag!

Etiketter: , , ,

18 svar to “JÄVLAR, nytt PB! Jag är så GRYM!”

 1. Jennie Says:

  Heja heja vad kul med PB! Grattis!
  Jennie

 2. Tonny Says:

  Bugar för din grymma prestation.

 3. Cathrin Says:

  Bra jobbat!

 4. emliscious Says:

  det var verkligen riiiiiiiiiiiiiiiiiiktigt bra!!!!!!!!!
  och vilken grym tid med tanke på alla övningar du la in oxå!! imponerande!

 5. Keron Says:

  Härligt jobbat!

 6. Johanna Says:

  Shit vilken härligt pass! Bra jobbat!! Grattis till PB också!!

 7. Millis Says:

  Fy fanken, vad grym du är Ella!

 8. bloggmia Says:

  GRATTIS!

 9. Träningsglädje Says:

  skitbra ju!!!!

 10. Märta Says:

  Grattis! Fan vad bra du är!

 11. Malin Says:

  Du är så grym!

 12. Sofia Says:

  Ja, du är fan skitgrym!

 13. Running girl Says:

  Grymt pass! Jag skulle tro att om du hade bara sprungit hade du kommit i mål 5 min snabbare utan alla armhävningar, upphopp osv.
  Det tar ju ungefär 1 min att göra 10 st av de olika övningarna.
  Sen vet jag inte hur lång tid trapporna tog, men 3 min totalt kanske.

  Så -8 min på tiden så skulle du ha kutat på 64 min totalt och det är ju riktigt bra.
  65 min är mitt PB på 10 km och det skulle jag gärna vilja slå.

 14. anonym Says:

  Riktigt riktigt bra!!!!!VEm tog kortet?!=)

 15. sanna Says:

  Riktigt bra! 🙂 Kanonjobbat!

 16. Carro Says:

  Men hur grym är du då? Har läst din blogg ett tag (läser Träningsglädje och ramlade in här via den) och jag är så himla imponerad av dig! Fortsätt på den här vägen så är du snart i mål!! 🙂

 17. Liv Says:

  WOW! du är verkligen grym!!!

 18. Dessi Says:

  Grattis som fan till nytt PB! 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: