En underbar dag igår och mer brödtankar idag.

Melander Brasseri, har ni inte varit där men älskar fisk, ja då vet ni vart ni ska styra kosan.
Fantastisk mat.
Jag åt en halv hummer till förrätt, deras fiskgryta till huvudrätt och en halv chokladmousse till efterrätt. (Det här med att dela en efterätt är ju perfekt.)

Det var njutning!

Hela dagen igår var njtning, energipåfyllning, skratt, samtal, glädje, vänskap och allt det där som en fantastisk heldag ska vara.
Dte faktum att jag vaknade först klockan 13 (!!) idag, visar dock att jag inte är elt fräsch än, kroppen är rätt trött. Eller, i vilket fall som helst så var kroppen trött, för nu känne rjag mig pigg och glad igen.

Det enda tråkiga med att vara upptagen med olika sociala upptåg och underbara dagar hit och dit, är att tider och mat och träning, kommer lite på efetrklken. Vilket är helt okej såklart, för nu sätetr vardagen fart igen och då vet jag ju att jag sätetr fart gen.

Jag läser för övrigt väldigt intresserat era tankar kring bröd nedan och kan på en gång ta och vidareutveckla mina egna tankar. Vi har väldigt sällan mjukt bröd hemma, jag äter det nästan enbart vid speciella tillfällen.Jag har ingen kontroll över mig själv och bröd, det ge rliksom ingen mättnad, det bara fyller upp magen och gör den lite ledsen. Min mage är nog inte så förtjust i vetemjöl.

Smörgåsar kan givetvis vara bra, man kan göra så mycket mer med en bit bröd, än att bre på smör och en skiva ost. Smörgåsar med roligt proteinpålägg och mycket grönsaker tex. Igår diskuterade vi vitsen med bröd och vi började fundera på vad man kan använda istället för bröd om man ändå vill äta en macka. Vi funderade på salladsblad. Vad tror ni om det? Ett salladsblad, gott pålägg och sen äta det som en macka? Kan vara hur gott/smidigt som helst. Jag måste testa.

Jag funderar vidare på vad brödet egentligen fyller för funktion för mig. Måste jag äta bröd? Sabina skrev att man måste ju må bra psykiskt också och jag funderar lite på det där. För varför skulle jag må bättre psykiskt om jag skulle fortsätta att äta bröd? Nu är jag iofs inte heller e vän utav förbud, tror att det kan skapa mer fokus på det oönskade, än nödvändigt. Men, har vi födoämnen som kanske rent utav är dåliga för oss, som vi inte kan sluta äta för då skuell vi må psykiskt dåligt?

Givetvis kommer då tankarna på godis upp och då känner jag samma känsla som Sabina skrev kring bröd och alla mina tankar bara snurrar ihop sig.  Vad är vad och hur ska man tänka?

Ja, inte blev jag klokare av det här inte 🙂

Etiketter: , ,

4 svar to “En underbar dag igår och mer brödtankar idag.”

 1. emliscious Says:

  gaahh vilken fin middag =)

  hmm angående bröd, det är nog så att alla är olika. och om det finns nåt vi inte mår bra av kanske vi ka skippa det? det är inte så att vi dööör utan bröd, det är inte så att det som finns i bröd inte går att ersätta med andra produkter. det är viktigtt att må bra psykiskt men om jag fattar allt rätt så är det inte direkt ”bra” som bröd får dig att må? jag har svårt att äta vitt bröd, det triggar mitt sötsug enormt!!!
  mörkt bröd funkar, i begänsade mängder.
  jag äter helst inte pasta, det svullnad jag av!
  jag tror man ska lyssna på sin egen kropp, vi är alla olika känsliga för olika ämnen!!

 2. Träningsglädje Says:

  nu har jag inte läst kommentarerna nedan men ja man kan göra bröd på annat sätt. är man lchf-are mixar man mandlar, blandar i ett ägg och smält smör. sedan häller man det i en låda och kör i micron i 1.30 min och voilá – bröd utan att vara ”bröd”. (och nä, jag saknar inte bröd när jag håller mig från kolhydraterna)

 3. Sabina Says:

  Haha 🙂
  Jag tänker nog att jag själv mår dåligt av förbud. Och skulle jag gilla att äta godis skulle jag inte förbjuda mig själv att göra det, för jag mår bra av att äta det jag tycker om. Men samtidigt skulle jag nog begränsa ätande. Och om det nu var så att jag åt en hel limpa varje gång jag åt bröd skulle jag nog begränsa det till ”lördagsbröd” också. Nu kan jag, gudskelov behärska mig 🙂

  Sen beror det ju på vad man har för sig i övrigt. Om jag hade som mål att gå ner i vikt, ja då skulle jag ju tänka mycket mycket mer på vad jag åt och på vilket sätt jag äter. Men det är inget mål så jag behöver inte tänka på det sättet.

  Däremot är jag väldigt noga med att äta riktiga mål mat och inte ersätta med t.ex. mackor för då mår jag inte bra.

 4. annalinnea Says:

  LCHF-gurun Skaldeman sa det så fint: ”brød var det som gjorde mig tjock – alltså ska jag inte æta brød.”

  Æven om du inte æter lchf så tror jag att du skulle vinna på att hæmta inspiration dærifrån! Det finns dussintals anledningar att æta en kolhydratssnål frukost, før frukosten påverkar hela dagens blodsockernivåer!
  Och om man ændå vill ha ett substitut før brød så finns det tusen olika ”brød”-recept utan mjøl och socker. Ett av de bæsta och lættaste jag har provat ær

  2 ægg som vispas ordentligt
  lite grædde
  lite salt,
  1,5 tsk bakpulver
  och 1,5 dl pofiber (fiber från potatis, hittas bland glutenfriheterna i affæren ) tillsætts.

  Låt svælla lite och forma sedan platta brød på ett bakplåtspapper, kanske dekorera med sesam- eller linfrøn. grædda i 200 grader i 7-10 minuter.
  blir ungefær 5-6 brødkakor, och sedan ær det bara att bygga på med god ost, køttpålægg, grønsaker, færskost eller vad man nu skulle vilja ha på sin macka 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: