Belöningar – update.

Igår började jag fundera över mina belöningar och delmål. Jag har helt glömt bort att ge mig själv mina belöingar! Katastrof!
Jag har två belöningar att hämta ut, en aromamassage och en bryn/frans färgning plus manikyr.
Såhär får det inte gå till, ska jag ha delmål och belöningar ska jag ju givetvis följa dem.

Jag har även flera delmål utan någon planerad belöning och det börjar ju närma sig, även om det gått minst sagt långsamt senaste veckorna. Små små steg. Från vägningen i måndags har jag två kilo kvar till nästa delmål och alltså, mius 30 kg, och endast 5 kg ner till 100. Det är ju helt galet!

Delmål 1 – 115 kg. – nya träningskläder
Delmål 2 – BMI under 35 – 113 kg (-20 kg!) – Massage

Delmål 3 – 110 kg – Frans och brynfärgning + manikyr
Delmål 4 – BMI under 33 – 107 kg
Aromamassage
Delmål 5 – 103 kg (-30 kg!) –  Sminkning på Make Up Store
Delmål 6 – under 100 kilo! STOR BELÖNING! – Resa någonstans en vecka!
Delmål 7 – BMI under 30 – 97 kg – Aromamassage
Delmål 8 – 95 kg –
Delmål 9 – 93 kg (-40 kg!)  –
Delmål 10 – 90 kg – Weekend någonstans
Delmål 11 – 86 kg –
Delmål 12 – BMI under 26 – 84 kg –
Delmål 13 – 83 kg (-50 kg!)  –

MÅL – 80 kg

Hur tänker ni kring belöningar och delmål? Jag anser att det är rätt viktigt, så att man kan fokusera på de små framstegen och känner att man faktiskt kommer någonvart, inte bara ser hur långt kvar man har till mål.

Dela med er av era belöningar, jag behöver lite inspiration för att fylla på mina tomma delmål med lite roliga belöningar!

Etiketter: ,

10 svar to “Belöningar – update.”

 1. Running girl Says:

  Jag ger mig själv belöningar emellanåt för gott kämpande. Alltså inte för att jag har nått ett specifikt mål.
  Det kan vara allt från en klippning, hemma spa med ansiktsmask, eller fotbad, till pedicure eller manicure. Kanske köpa nåt nytt plagg eller ett roligt nagellack.

 2. kroppstransformation Says:

  helkropps-lerinpackning. sköööönt. dusch och insmörjning efteråt. Bara ligga och ta emot och njuta.. En riktigt avkopplande helbehandling. You like?

 3. Beckis Says:

  Jag har ganska svårt att hitta på bra belöningar för delmål. Dels för att jag inte har råd att lägga ut pengar i särskilt stor grad. Dels för att jag tycker att uppnå delmålet är en belöning i sig. Sedan vill jag inte göra mig själv besviken om jag inte skulle nå mitt mål, och därmed inte få belöningen. Just nu har jag ju delmålsklänning att kämpa för. När den passar har jag ju redan belöningen för den kampen. Tycker att det är lättare att belöna mig själv efter utmaningar. Hittills har det ju blivit en parfym och två semesterdagar. Har inte belönat mig efter att ha uppnått mina februari-mål än, och jag tror att jag hoppar över det faktiskt. Nu siktar jag på ny hårfärg efter MU! Annars har jag bestämt att min belöning för slutmålet blir ett smycket. Det ska kosta minst 1000kr och blir troligtvis ett halsband som jag kan ha på mig varje dag som påminnelse om min resa och hyllning till mitt nya liv. Sedan tänker jag mig någon form av belöning när jag hållit vikten i ett år, och sedan kanske efter 5 år också.

 4. Minimize me Says:

  Tycket att en fotvård är en bra belöning! Ska själv unna mig en när jag klarat av ett av mina delmål. Fötterna får ju mycket stryk när man tränar, så de är värd en belöning tycker jag:)

 5. Fummelfot Says:

  Jag har ganska nyligen lite ”bytt stil” så jag har inte lika obegränsat med kläder som jag hade förut… min belöning efter MU blir att få skeppa lite kläder över havet, kläder som jag suktat efter lääänge! (http://fummelfot.blogspot.com/2010/03/go-with-flow.html) Det tycker jag annars är ganska roligt, titta ut något fint och sen gå och verkligen längta efter det ett tag. Köksprylar är också helt awesome… eller en riktigt fin kokbok, kokboksnörd som jag är. 🙂

 6. Thea Says:

  Jag älskar ju massage i alla former. Jag skulle ta massage en gång i veckan om plånboken tillät :), så fruktansvärt avslappnat. Spa weekend med god hälsosam mat, yoga, pilates och massa behandlingar. Selmaspa skulle jag vilja åka till men det kostar. Tänk att få skämma bort kroppen en hel helg. Det är den värd. Nya kläder, blommor (jag älskar blommor), smycken, träningskläder.
  Du har bra belöningar.

  Jag ska göra en sådan lista också!

 7. Dessi Says:

  Ååh sminkning på MUS var en bra belöning!! 🙂

  Jag har sagt att jag ska få köpa ett par nya löparskor när jag når en viss vikt nu härnäst, annars vet jag inte vad det blir för belöningar. Ett heltidsjobb vore ju nåt.. haha 😉

  • ÄtaTränaKämpa Says:

   Haha, jag köpte ju löparskor nyss, mest som motivationboost. Så roligt att springa nu!

 8. Krissa Says:

  Jag kör ganska mycket med shopping som belöning…

  När jag nått mitt mål – att väga lika mycket som innan jag blev gravid, då kommer jag att åka och köpa allt jag behöver för att bygga min walk-in-closet som jag drömt om i flera år.

  Fram tills dess blir det smycken, accessoarer, skor, extra dyr mat (som ändå är nyttig, men speciell). Nya träningskläder, nya badkläder (så att man ser någerlunda ut på vattengympan). Nu har jag bara 4 kilo kvar av de 16 jag gick upp, så jag har inte så många fler delmål att utnyttja.

  Vanliga kläder känns inte lika roligt att lägga pengar på då de ändå inte kommer att sitta bra om några månader.

 9. Pärlan Says:

  För att få inspiration till belöningar brukar jag kolla in liveit.se eller upplevelsepresent.se. Det finns mycket att göra i Sthlm, och man behöver ju inte köpa direkt därifrån utan få lite tips bara! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: