Har ni ätit palsternackspuré någon gång?
Alla som inte har gjort det får genast en order på att gå och köpa palsternacka och testa.
Det är enkelt att göra och jag skulle kunna äta bara själva palsternackspurén med sked, utan något till.
Receptet hittade jag hos Rebeccas kitchen och är väldigt enkelt, för att citera henne:
Palsternackspuré, 4 portioner
- 600 g palsternacka
- 400 g potatis, av mjölig sort
- grönsaks- eller hönsbuljong
- 1/2 dl vispgrädde
- 1/2 dl crème fraîshe
- 25 g smör
- 2 tsk citronsaft + lite citronzest
- salt, svartpeppar
Skala och skär palsternacka och potatis i mindre bitar. Koka bitarna mjuka i buljong.
Häll av bitarna när de är mjuka, men spara ca 1 dl av kokvattnet. Mixa med grädde, crème fraîshe, smör och citron. Smaka av med salt och peppar.
Det tar bara 20 minuter att fixa och är så oerhört gott, smälter liksom i munnen. Ugnsstekt kyckling passade perfekt till och jag lyxade till det hela med vitlöksbaguette. Grymt gott!
Etiketter: kyckling, middag, palsternackspuré, recept
februari 13, 2010 kl. 22:57 |
jag ÄLSKAR palsternackspuré lika mycket som du verkar älska löpning. haha
februari 14, 2010 kl. 09:00 |
Mmmm såg jättegott ut! 😀
februari 14, 2010 kl. 19:38 |
Du är så duktig! Kyckling är godast!
februari 15, 2010 kl. 00:40 |
Åh super! Har faktiskt 2kg palsternacka att äta upp! Kunde inte komma mer lägligt ju! 🙂
februari 17, 2010 kl. 01:24 |
Du måste bertta vad du tyckte! 🙂
mars 28, 2010 kl. 00:28 |
[…] enkel middag med stekt kyckling och den underbara palsternackspurén, som jag redan talat mig varm om. Men, jag var egentligen inte sugen på det, jag var sugen på […]
augusti 25, 2010 kl. 22:31 |
[…] Av ÄtaTränaKämpa En kycklingfilé med sallad och den absolut godaste palsternackspurén […]