Med Träningsglädje på thaiboxning, pass nr 2.

Som pass två hade jag valt Thaiboxning före Åsa Fornanders klass. Jag hade redan då ångest inför att välja bort en klass med en av de abslout bästa instruktörer jag har tränat för, men såg det som en möjlighet att träna något jag inte gör i vanliga fall, Åsa har jag ju förmånen att kunna träna för tre danspassi veckan via SATS. Jag har hört att hennes pass under konventet var helt outstanding, så det kändes verkligen trist att missa det. Till nästa år ska det vara min prio ett, Åsas pass.

Det fanns ett annat starkt skäl till att gå på thaiboxningen, jag visste nämligen att allas vår underbara Sara på Träningsglädje skulle befinna sig på samma pass och var det någonstans vi skulle ha möjlighet att hitta varandra, så borde ju en lite mindre pass-sal passa fint. Och mycket riktigt inte bara hittade vi varandra (hon är minst lika fin i verkligheten, som sitt ”blogg-jag”, minst!), vi fick, så att säga, ”känna” på varandra också. Jag har numera försökt klättrat runt hennes kropp, vi båda lika svettiga. Ja herregud, inga stela ”hej, kul att träffas” direkt.

.
(Den perfekta sparringpartnern ska se sådär galet taggad ut)

Jag var inte överförtjust i passet eller upplägget av passet, många övningar var lite svåra att utföra med så många människor i samma sal, burpees och armhävningar till exempel, jag råkad kliva en kille på handen. AJ! Magdalena har fina meriter inom thaiboxningen, men känslan infann sig ganska snabbt att hon kanske inte var van vid att hålla gruppträningspass och inte att träna en hel grupp med helt olika förutsättningar. Svettigt blev det, oerhört svettigt till och med. Passet innehöll en hel del fys och jaghann inet ritkigt få känslan av vad som egentligen är Thaiboxning och vad som skiljer den mot vanlig boxning. tråkigt! Å andra sidan hade jag nog höga förväntningar eftersom jag älskar boxning. En övning som bränt sig fast i mitt minne från passet var när jag och Sara skulle hålla i ett av den andres ben och hoppa med benet vi stod på. Jag har haft djup smärta (träningsvärk) i vaderna sen dess. Herregud vad den tog! Mycket kan man säga om passet, men svettades gjorde vi och jobbigt var det!

Mest komiska under passet måste nog dock varit övningen då vi skulle klättra runt varandra. Intressant övning att ha med på ett konvent där få personer känner varandra. Svettiga och härliga dessutom. Det är en klassisk brottarövning som går till som så att den ena personen ska stå och vara stark. Den andra ska hoppa upp och sätta sig runt midjan på person ett och sedan klättra sig runt kroppen på den som står upp. Helt omöjligt, men garanterad skrattattack. Jag kände mig inte direkt som drömmatchningen för stackars Sara, med mina 106 kilo, men hon bar upp dem utan problem. Imponerande!


(Svettiga? Inte alls, det bara rinner om oss..)

Tid: 64 min
Maxpuls: 188, 93%
Snittpuls: 164, 81%
Kaloriförbrukning: 808 (!)

Etiketter: , ,

2 svar to “Med Träningsglädje på thaiboxning, pass nr 2.”

  1. soffan Says:

    Hahaha, Sara ser fullkomligt livsfarlig ut ;).

  2. Träningsglädje Says:

    tack för superbra sparringjobb på klassen!! nu känner vi ju varandra på riktigt, haha. hoppas du hade en bra söndag också, jag såg dig inte då men jag var mest i sal 4 och på spinningen… idag är jag rätt trött och sliten. det är så det ska vara efter en träningshelg! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: