Träningsåret 2010 har nu officiellt startat!

Visst är det lite löjligt, men efter dagens pass så är det precis så jag känner. Har jag nämnt att jag älskar min PT?
Det känns som jag nu är redo att ta mig an träningsåret 2010 helhjärtat.

Min PT var oväntat snäll mot mig idag, även om han kallad emig för gnällkärring några gånger. Jag hade värmt upp i roddmaskinen i fem minute roch sen vi jag plågas med utfallsgång, upphopp med stång, armhävningar, tricepspress bakom huvudet med gummiband, baksida axel med gummiband, hantelpress, flyes, stående hantelrodd (ouff, händerna har ingen greppstyrka!), raka marklyft, sittande rodd och en jävla massa magövningar på boll. Säkert 150 reps.

Det hela tog 55 minuter, inräknat de minuterna i roddmaskinen innan.
Maxpuls: 177, 87%
Snittpuls: 142, 70%
kaloriförbrukning: 499

Ett bra pass som dock påvisade tre av mina svagheter:

  • Min greppstyrka, den är inget att skryta med direkt. Som hästtjej har jag hela livet varit stark i nyporna, van att lyfta tungt och rida flera hästar om dagen. Men de senaste årens nedtrappning på den fronten har helt tydligt gjort min greppstyrka ordinär igen och den släpar efter musklerna och gör att jag kör slut på mina underarmar mycket snabbare än den tänkta muskeln för övningen.
  • Mina axlar. Jag har problem med en av mina axlar, tränar jag dem för hårt triggar jag igång en muskelinflammation som jag känt av i nästan ett år. (dags för sjukgymnast kanske). och säg den överkroppsövning där axlarna inte jobbar? Det gör att i alla övningar där axlarna är inblanande måste jag vara försiktig med vikter, så att ag inte får ont i axeln = svårt att förbättra den uttänkta muskeln.
  • Min stela ländrygg. Stel/svag, det är frågan. Förmodligen kan det vara lite stelt på grund av överansträngning. Det stör i gaska många övningar då ryggen helt enkelt gör ont.

Detta var vad jag gnällde om idag när han tyckte att jag var en gnällkärring, haha. 🙂
Kanske är det så att det börjar bli dags att göra något åt dessa tre problemområden. Börja med att gå till en sjukgymnast/naprapat kanske. Sen har jag ju fortfarande problem med min fot. Jag hatar att ha ont. Så, jag ska ta tag i det här ordentligt nu. Jag lovar.

Jag hittade den här bortglömda träningstoppen från Craft imorse, jag behöver mer träningskläder med färg!

Etiketter: , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: