Spyframkallande intervallpass i öknen.

Okej, min plan var: En lång och mysig promenad med sambon i solnedgången.
Hans plan var (tydligen): Att hitta en lämplig bit öken och klocka sin sambo när hon gör löpintervaler och nästan omkommer på kuppen.

Och honom älskar jag? 🙂

Precis så illa som det låter, var det. Igår kände jag att det börjar finnas viss risk att vågen nog inte kommer vara så snäll när jag komme rhem (HJÄLP!) och insåg attd te nog var några dagar sedan det senaste träningspasset. Sagt och gjort. På med träningskläderna, ut i öknen med sambon för att powerwalka.

Vi har gått i tio minuter när sambon hittar den, den spikraka, breda sandsträckan på cirka 300 meter där han genast inser att ”det har kan bli en sjukt bra intervall-sträcka”.  Utmanar mig kaxigt med att han tycker att jag ska göra sex intervaller, när han tittar på (och peppar/skäller om vartannat), kan inte göra annat än anta utmaningen. Jävla vinnarskalle.

Första vändan var tanken ”Jävlar vad långt det är” och efetr halvvägs ”Jag kommer aldrig orka!”, p slutet, med min sambo hurtigt springandes före mig, skrikandes okvädesord såsom ”Kom igen, öka, snabbare kan du” ville jag bara gråta, samt döda min sambo.

Varje intervall var lika jobbig, först enbart konditionsmässigt, men sedan även för benen. Tuunga tuunga steg. Hög puls. Springa snabbt 300 meter, jogga/gå tillbaka, osv. Men jag klarade det. Med sand i hela munnen och totalt uttorkad efteråt. Men jag gjorde det. Vi tog en liten promenad för att värma ner, svetten rann om mig. Jag spydde inte, men det var bra nära.

Tid: 55 min
Sträcka: ca 5 km
Maxpuls: 194, 95%
Snittpuls: 149, 73%
kaloriförbrukning: 578

Idag fick det räcka med 1 timmes Volleyboll och en promenad på en dryg halvtimme. Imorgon måste jag ta itu med de där minutrarna i plankan och alla 150 burpeesarna..

7 svar to “Spyframkallande intervallpass i öknen.”

 1. Dessi Says:

  Vilket energiinlägg! 😀 Härligt jobbat! Och om jag får säga det så har du grymt snygga lår!

  • ÄtaTränaKämpa Says:

   😀 haha! Jag har på senaste tiden fått så många fina kommentarer kring mina ben, så jag kanske måste uppdatera min syn på dem och inse att de är helt okej! 😀

 2. Beckis Says:

  Önskar min sambo kunde vara lite mer som din. Föreslog att han kunde hitta på en utmaning, lite som i biggest loser, något apjobbigt. ”Vad skulle det vara för något?” svarade han på det… *fnys* Bra jobbat av dig! Man kan inte vara annat än imponerad!

 3. Nathalie Says:

  Gud vad duktig du är. Bra jobbat!!

 4. Träningsglädje Says:

  grym tjej – grym sambo!!!!! och 150 burpees på ett bräde lär blir ett hejdundrande pass det med!!

 5. Konsten att springa hellre än bra. « ÄTA TRÄNA KÄMPA Says:

  […] Någonstans på vägen förändrades huvudskälet med löpningen. För jag är ju inte det minsta tveksam till att löpning är oerhört effektiv träning för mig. Jag har en förmåga att pressa mig upp i maxpuls på slutspurt, jag håller utsatt tempo, jag kan nöta på längre än jag borde kunna, jag njuter av löpning, jag har pannben av renaste stål när det gäller. Jag ger aldrig upp. […]

 6. Konsten att våga springa hellre än bra. « ÄTA TRÄNA KÄMPA Says:

  […] Någonstans på vägen förändrades huvudskälet med löpningen. För jag är ju inte det minsta tveksam till att löpning är oerhört effektiv träning för mig. Jag har en förmåga att pressa mig upp i maxpuls på slutspurt, jag håller utsatt tempo, jag kan nöta på längre än jag borde kunna, jag njuter av löpning, jag har pannben av renaste stål när det gäller. Jag ger aldrig upp. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: