På cancerklinik i Danmark..

För det första, det är inte jag som har cancer, jag vet att rubriken var lite elak, men den är hel sann, jag befinne rmig just i detta nu på en cancerklinik i Danmark.

Den här helgen har varit helt galen och efter en oerhört lyckad vildmarksfest igår (mer om det senare) så åkte jag vid lunch idag tillbaka till Stockholm, Arlanda, flög ner till Danmark och till den här cancerkliniken för att vara ett stöd åt min mormor som är här och behandlas för sin bröstcancer. Hon ska var ahär i sammanlagt ter veckor och min mamma har tagit halva tiden, nu ska vi dela på den tid som är kvar.

Min mormor har Alzheimers, vilket gör att hon, till skillnad från övriga patienter här, inte klarar av att hålla reda på saker och ting själv. Hon tappar bort sig, sina saker och har ingen som helst tidsuppfattning. Men hon har en vilja som inte är utav denna världen! Hon är en fantastisk kvinna och även om hon under de kommande dagarna kommer berätta samma historier om och om igen, så känns dte väldigt bra att få finnas här för henne, när hon behöve rmig.

För mig innebär det dock liten förändringar för den här kommande veckan. Jag kommer inte kunna väga mig imorgon, så den här veckan får bli resultatfri. (Vilket nog inte är så dåligt tajmat med tanke på helgens ganska överdrivna intag utav mat och annat..) Matmässigt kommer jag leva på vegetarisk buffé de kommande dagarna både bu och bä. Bra med vegetariskt, kul med lite ny mat, men jag är inte direkt lämpad för buffé. Jag får se det som en utmaning, som de får i Biggest Loser, Temptation. Klarar jag det inte, då är dte ett kvitto på att jag har en hel dle kvar att jobba på, mentalt och vanemässigt.

Jag kommer inte ha tillgång till ett gym heller, det känns också bra och dåligt. Jag ska ta de här dagarna och passa på att få vila och återhämta mig med lugna promenader på stranden. Det måste finnas tid för återhämtning, och varför inte passa på nu?

Nu måste jag sova, men jag lovar att ni både kommer få bilder, en försenad utvärdering av veckan som gått och en hel del tankar som har funnits med mig under helgen.
Dessutom så tror jag att dte snart är dags att presentera mig med e ritkig bild, vad säger ni om det?

Kärlek till er alla! (Och håll tummarna för min mormor och att hennes behandling ska gå väl!)

4 svar to “På cancerklinik i Danmark..”

 1. Sofia Says:

  Så klart vi håller tummarna för din mormor!

  Jag har själv både haft cancer- och alzheimersfall inom familj och släkt så jag har full förståelse för hur det kan kännas känslomässigt ibland.

  Kram 🙂

 2. Running girl Says:

  Jag håller tummar och tår för din mormor. Hoppas hon blir glad av att du finns där hos henne också som ett bra stöd.

  • ÄtaTränaKämpa Says:

   Tack! Ja, hon är nog väldigt glad att jag är här, även om humöret går upp och ner, som i vågor. Det är svårt att både ha alzheimers och cancer. :/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: