”Du ser ut som en tarm”.

Meningen ovan uttalades av en av mina äldsta vänner, i hekgen.
Meningen innan var ”Du har blivit så mager, människa”. Allt detta sagt med kärlek och båda var komplimanger.
Men med en viss udd som sa ”Våga inte rasa ohälsosamt mycket i vikt eller på ett osunt vis, för då håller vi koll på dig.” Det älskar jag mina vänner för, deras genuina omtanke samt deras glädje för min skull. Men precis som en av dem sa i ett annat sammanhang så är jag lika älskad, smal som tjock, det är riktig kärlek.

Senare samma dag sa två gamla ridelever samma sak, ja, inet att jag ser ut som en tarm, utan att jag har blivit så smal. Den ena (båda är 60 +) tyckte att jag inte behöver krympa mer, när jag berättade att jag har 25 kg kvar lite drygt så blev hon chockad, den andra sa ”Max 10 kg!”. Roligt att det dels syns och att de säger det till mig, samt att de inte tycker att det syns att jag har 25 extrakilo kvar.

 

4 svar to “”Du ser ut som en tarm”.”

 1. Thea Says:

  Visst är det kul med komplimanger. Människor i min omgivning blir förvånade när jag säger hur mycket jag ska gå ner. Då får jag till svar: ”Inte så mycket, då försvinner du ju”. Jag tror inte människor förstår hur mycket jag faktiskt väger, det kanske beror på att jag har fett jämt fördelat på kroppen, jag vet inte varför men så säger de iallafall. Det är iallafall kul att de ser att man har gått ner i vikt och påpekar det.

  • ÄtaTränaKämpa Says:

   Jag tror att man generellt är ganska dålig på att uppskatta vad människor väger. 100 kilo låter extremt mycket i mångas öron och att en tjej skulel väga det låter helt enormt. På mig ge rinte 107 kilo det intrycket av ”fetma” som många skulle tro att det gör. Därför blir de nog lite ”Åh nej, hon kommer svälta ihjäl!” när jag säger att jag har en hel del kvar.
   Visst är dte roligt att få höra att det syns, själv blir man ju lätt lite blind av att se sig själv varje dag i spegeln.

 2. Beckis Says:

  Du lär ju ha en massa muskler som gör att du ser tightare ut. Brukar bli så avis på dina bilder. Du väger mer än mig men ser mycket smalare och mer fit ut. Och som du säger i ditt svar här så är det ju väldigt svårt att uppskatta vikt. Vad förhållandet mellan fett och muskler är på en person, för att inte tala om längden. Tänker på det ibland när jag tittar på biggest loser. Hon asiatiska tjejen i säsongen som går nu må-to väger väl omkring 80kg om jag inte minns fel. Det är nästan min målvikt och hon ser ändå ut som en boll. På tv får man ju inte någon referenspunkt för längden. Och vi som är långa kommer ju undan lite mer med höga siffror. Det är väl den enda fördelen med att vara lång =D.

  • ÄtaTränaKämpa Says:

   🙂

   Jag har lärt mig mycket att titta på Biggest loser, främst om hur svårt det är att veta vad andra faktiskt väger. Och precis som du säger, hur mycket längden påverkar samt vad det är som väger, muskler eller fett.

   Det som är så fantastiskt med kroppen, är ju att man kan göra så mycket med den. Träning är ju helt fantastiskt! Man kan bygga om och stärka sin kropp så oerhört mycket. 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: