”SATS tar bort solarier från samtliga träningscenter”

Alla medlemmar i Sats har i dagarna fått ett mail där Sats går ut och berättar att de tagit ett besult att ta bort alla solarium på sina träningsanläggningar:

”Från och med den 1 december 2009 kommer solarier inte att finnas tillgängliga på SATS träningscenter. Detta med anledning av den ökade risk för cancer som solning ger enligt en ny rapport från världshälsoorganisationen WHO.

SATS kärnverksamhet är träning och vår vision är att vi ska förbättra människors vardag genom att vara en drivkraft för bättre hälsa och ökat välbefinnande. Vi har tidigare följt de rekommendationer som WHO och strålskyddsinstitutet ger gällande varningstexter, skyddsglasögon etc, men med den kunskap som den nya rapporten förmedlar känns det inte längre tillräckligt. Därför tar vi nu steget att ta bort solarierna helt från alla våra träningscenter.

Det här beslutet känns som en naturlig utveckling av vårt utbud och ett naturligt steg även i vårt arbete för ett långsiktigt hälsosamt och hållbart samhälle. Vi ser fram emot att inom kort kunna informera dig om nya hälsobefrämjande tjänster i vårt utbud.

Kent Orrgren
VD, SATS Sverige”

Jag tycker att det är bra att de tar ställning och visar det tydligt, även om jag själv solar någon gång ibland. Men, hellre blek och glåmig än brun med hudcancer, så det får väl helt enkelt vara slut med det framöver.

Läs mer här.

Etiketter: , , ,

2 svar to “”SATS tar bort solarier från samtliga träningscenter””

  1. Time To Drop It Says:

    Sen beror ju allt på hur ofta man solar. Forskningen enligt WHO visar ju på att det finns en koppling mellan kontinuerlig solning upp till 35års ålder och ökad risk för melanom. Så solar man någon gång då och då är ju inte risken liiiika stor, även om det alltid finns en risk. Men det gör det ju om man solar ute i solen också.
    Jag brukar sola någon gång då och då (typ 1 gång/månad) för min hy mår bättre under vinter halvåret om jag gör det + att jag känner mig snyggare om jag är lite brun men jag ser alltid till att använda solskyddsfaktor för att inte bränna mig.

    Sen tycker jag också att det är jätte bra att SATS visar att de är medvetna om ny forskning och visar var de står. Och genom att de gör det så tror jag att fler uppmärksammar faran med att sola.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: