Jag vill bli mer personlig och mindre anonym.

Jag har funderat mycket kring bloggen, kring det faktum att jag är ”anonym” här.
Som jag har nämnt tidigare så är jag inte anonym så mycket för min egen skull, som för min sambos. Han är inte förtjust i tanken att andra ska veta vad jag gör, vad jag tänker och vad jag kämpar med.
Jag förstår honom och respekterar hans känslor, även om jag anser att det är mitt val/min sak att avgöra huruvida jag vill välkomna bloggvärlden in i mitt hjärta och inte bara ge er vad jag känner och tänker, utan även min identitet.
Jag tror att vi båda är överens om att personer som inte har någon aning om vem jag är (vilket just för närvarande är 100% av alla läsare, om inte någon jag känner har hittat till bloggen och läser här utan att ha sagt något), så spelar det ingen som helst roll om de läser här och vet vem jag är/vad jag heter/hur jag ser ut.

Jag har inte heller några problem med tanken att personer i min närhet, som jag känner och tycker om, skulle läsa här. (Även om jag inte har berättat för någon om bloggen, den enda som vet är min sambo och han har aldrig läst den, vet inte ens vad den heter.)

Det som jag däremot känner att jag har lite svårt med, är alla de här ”bekanta” som tycks ha en förkärlek att läsa bloggar som är skrivna av personer deinte känner, men ”vet” vilka de är, som de har gått i samma klass med på lågstadiet, eller ”sett” på högstadiet etc. Personer man kan stöta på då och då, som jag inte alls vill ska veta hur jag kämpar, hur mycket jag väger, hur mycket jag har vägt osv. Det är den gruppen av människor jag helst skulle se kunde hålla sig borta från min blogg.

Skulle jag sluta vara anonym här, så skulle folk hitta hit som känner mig, eftersom jag kommer från en liten liten stad, där det inte finns så mycket att göra annat än att skvallra (det är faktiskt sant!) så är risken ganska stor att kreti och pleti skulle hitta hit och tycka att det är kul att surfa in här ibland för att ha något att snacka om. Jag vet exempelvis en tjej från min hemstad som tränar för att kunna tävla i fitness. Jag har träffat henne på gymmet men känner henne inte, men jag har hört så mycket skit om den här tjejen pga hennes blogg och hennes uttalade satsning inom fitness.
Perosner som aldrig har snackat med henne sitter och kritiserar henne träningsupplägg osv hemma i soffan (med en chipspåse i handen typ).

Jag vill inte ha en sådan jargong kring min blogg. Å andra sidan så, ärligt talat, bryr jag mig inte, vill folk snacka skit så kan jag bjuda på det.

Nu blir det här långt och snurrigt.
Men jag skulle vilja kunna lägga upp ansiktsbilder, helkroppsbilder med mitt huvud osv.
Det blir så mycket personligare när det finns ett ansikte bakom orden. Jag vill vara personlig med er.

Ni, mina underbara bloggläsare, är en stor del i min viktminskningsresa. Den här bloggen och vetskapen om att det finns ett gäng som faktiskt följer den och med andra ord, min resa mot målvikten, är oerhört peppande. När det går bra har jag några att verkligen dela det med. När det går dåligt har jag några som ser till att jag inte ger upp, inte gräver ner mig och tjurar. Det vore så roligt att kunna lägga upp bilder lite mer frekvent och oftast så tar man ju bilder där ens ansikte förekommer.
Därför vänder jag mig till er, vad tycker ni?
Vore det roligare med ett ansikte på mig?
Om ni fick fråga vad som helst, vad vill ni veta?

12 svar to “Jag vill bli mer personlig och mindre anonym.”

 1. kill calories Says:

  jag tycker du ska göra precis som du känner, man kan vara personlig utan att vara privat och det tycker jag att du är. Men lägger du upp en bild på ditt ansikte utan att skriva ditt efternamn, så kommer klassisarna med största sannolikhet inte att hitta hit.
  Men som sagt: ansikte eller inte, det är inte däröfr jag läser din blogg utan för att få inspiration och för att kunna peppa dig 🙂

 2. Malin Says:

  Jag tycker att det är ett viktigt beslut som man verkligen ska tänka igenom, som du verkar göra. Ibland önskar jag att inte valt att vara personlig. Eftersom jag då skulle kunna skriva lite mer fritt utan att riskera att såra vissa personer..Men att driva en anonym blogg är inte riktigt jag.

  Hoppas du kommer fram till ett beslut som känns bäst för dig!

  • ÄtaTränaKämpa Says:

   Jag förstår hur du menar. Skulle jag avanonymisera bloggen skulel säkerligen min mamma få läsa den. Men jag har mycket ilska/besvikelse mot mina föräldrar pga min vikt, som då skulel kännas jobbiga att få ur mig här, som annars vore det enda stället där de känslorna kan få komma ut och luftas. Samtdiigt vill jag ju inte såra min mamma..

 3. Beckis Says:

  Jag kan bara hålla med föregående talare. Visst skulle det vara kul med ett ansikte och ett namn av något slag. Jag läser din blogg varje dag och blir otroligt inspirerad av dig, och ibland kan jag tänka på allt fantastiskt som du gör och pressa mig själv och så kommer jag på att jag inte ens har ett namn för dig. ÄtaTränaKämpa faller sig inte helt naturligt alla gånger =). Men det är absolut inte nödvändigt. Du bestämmer själv hur du vill göra. Några gamla ansiktsbilder har du väl lagt ut?

  • ÄtaTränaKämpa Says:

   Åh, vilket fint ”betyg”! Att faktiskt kunna peppa någon bara genom att del amed mig av min resa, är ju verkligen det bästa som kan hända.
   Jag känner själv attd te skulel vara skönt att kunna skriva om sig själv med sitt namn. Så jag tror dtehela lutar lite åt det. Namn och ansiktsbilder kanske. Det vore roligt att ge er ett ansikte till bloggen. 🙂

 4. lillagrodden Says:

  Sålänge du inte skriver ut hela ditt namn så ska det nog mycket till för gamla klasskompisar ska hitta hit pga en bild på hur du ser =) Om de nu inte redan är här utan att veta att det är just du som står bakom bloggen. Är de redan här så är de här av intresse och för att de blir peppade och inte för att de snackar skit i soffan om den anonyma bloggaren skulle jag tro =). Men skriver man ut sitt namn kan vem som titta in. Jag är inte anonym i min blogg men å andra sidan skriver jag inte ut vikt eller lägger ut bilder på samma sätt som du gör. Jag skriver hur mycket jag gått ner (eller upp) vecka för vecka och den totala mindskningen men aldrig vad jag vägde från start och vad jag väger nu. Tråkigt kanske men ja, jag känner för många som läser bloggen. Vill helt enkelt inte att de ska veta vad jag väger/vägde osv. Även om folk förstår att det är mycket eftersom jag gått ner 18.8kg och ändå har långt kvar innan jag är ”i mål”.

  Men oavsett hur du gör så tittar jag in nästan dagligen för du är en bra insperationskälla vare sig du är anonym eller inte. Trevlig helg!

  • ÄtaTränaKämpa Says:

   Nej precis, det handlar ju lite om integritet också. Man vill inte att folk och fä runt omkring en, sk aveta så pass personliga sake rom en, som jag skrive rhär på bloggen. Å andra sidan aksnke dte är bra att avdramatisera vikten och vill folk snoka så får de väl göra det, hrm. Jag vet fortfarande inte riktigt 🙂
   tack för dina fina ord!

 5. Madde K Says:

  Jag tror inte heller att så länge du inte utger ditt namn så är det nog ingen fara att personer som vet vem du är men inte kännr dig hittar din blogg. Du kan ju ge dig själv ett smeknamn – ungefär som Egoina har gjort 🙂

 6. Hanna (gorgina) Says:

  För mig spelar det ingen roll om du kort eller inte. Kommer ändå forsätt besöka dig varje dag. Du insperar mig.
  Jag valde lägga ut bild på mig. Men känner mig bekväm med det och lägger bara ut kort som jag känner mig bekväm med. Har andra bilder på min viktminskningen som jag inte lägger ut på bloggen. Utan bara mailer till peroner som jag litar på till 100%
  Bor i ett litet samhäll och jobbar på en kvinnodomenerad arbetsplats. Så jag vet hur mycket skitsnack som sker där. Därför har jag delat med mig av bloggen till vissa arbetskompisar. På så sätt vet många vad som är skitsnack och sanning.
  Men det är jag och gör inget du inte känner dig bekväm med.
  🙂 ❤

  • ÄtaTränaKämpa Says:

   tack för dina fina ord och dina tankar kring att vara anonym elelr inte. Det är svårt. Å ena sidan är dte skönt att dte inet är någon jag känenr osm läse rhär, då kan man skirva mer fritt, å andra sidan vore det roligt att kunna vara mindre anonym och lägga upp me rbilde.r Hrm, svårt..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: