Dagens träning, eller; hur man nästan slår ner sin PT med en kettlebell.

Jag hann till gymmet, men det var på håret, tur att jag bor så nära. Min PT stod och väntade på mig när jag kom.
”Är du uppvärmd?” Frågade han och jag sa nej och nickade samtidigt. Haha, pulsen var uppe i alla fall.

Men det var ingen bra dag. Hade jag inte haft ett pass inbokat, så hade jag förmodligen tagit en vilodag.
Jag var trött och seg i kroppen och musklerna hade inget som helst trycka att komma med. När det blev jobbigt kände jag mig grinig och gnällig. Jag hade nära till tårarna hela passet och stampade frustrerat med foten i golvet när dte var tungt och jag blev förbannad. Inte direkt så jag brukar bete mig under våra pass, men vi har genomlidit några sådana tidigare också.

Så, med facit i hand borde jag kanske avbrutit och gått hem och tagit en vilodag istället för att uthärda. Men jag tog mig genom passet. Även om jag blev så arg mitt under en övning med kettlebells att tanken slog mig att slå till min PT med den. haha! Herregud, vad händer med mig? Jag nämnde det för honom och han skrattade glatt. Dock blev jag tvungen att göra ett set till av samma jobbiga övning, som straff.

Det var en ömklig liten tjej på gymmet med andra ord. Jag kände mig som tio år igen.
Tid: 50 min
Set: 3
Reps: 10
Maxpuls: 159
Medelpuls: 120
Kaloriförbrukning: 397

Efter styrketräningen satte jag mig på den jobbiga cykeln och cyklade med nästan inget motstånd i 20 minuter.
Genom att avverka en Metro och fundera på samtalet mellan två unga tjejer som diskuterade bantningspiller i omklädningsrummet så gick tiden rätt snabbt. Vad de funderade över? Båd atjejerna var smala men den ena funderade på att börja äta bantningspiller, för att bygga muskler. Herregud! Jag var tvungen att lägga mig i diskussionen och förklara att man bygger inte muskler av att äta bantningspiller, men de såg på mig som ”Och vad vet DU om det? Du ser ju snarast ut som om du skulle behöva äta dem.” Ja herregud, den okunniga ungdomen, de måste väl göra sina egna misstag antar jag. Men det är otäckt vad fel det kan bli, om hon nu förverkligar sin tanke.

Tid: 20 min
Maxpuls: 143
Medelpuls: 129
Kaloriförbrukning: 151

Etiketter: , ,

6 svar to “Dagens träning, eller; hur man nästan slår ner sin PT med en kettlebell.”

 1. Sofia Says:

  Ja, vilka tjejer det finns egentligen. Har sett många bloggar här på nätet man nästan kan bli mörkrädd för, ungdomar som har absolut noll koll på hur kroppen fungerar. Sedan går det ju ifrågasätta varför folk hela tiden ska döma utsidan. Mitt kommande yrke till trots så är jag inte jättevältränad eller slank och har några kilo för mycket, men jag har fortfarande mer kunskaper om kost och motion än många ”smalisar” och du har med din blogg också visat att du besitter en enorm kunskap.

  • ÄtaTränaKämpa Says:

   Vi är verkligen snabba med att döma utsidan ochvisst är dte tråkigt. Men det är väl mänskligt, vi se rju en person oftast innan vi får några andra intryck från den.

   Apropå bloggar, så har jag också sett en hel del otäck, pro ana bloggar tex som propagerar för anorexi 😦 Fruktansvärt! Och dte är unga tjejer som inet inser vad de gör mot sig själva..

 2. kill calories Says:

  Nej vad läskigt, det skulle de väl i princip kunna dö av. :/ om de tror att de ska bygga musler genom bantningspiller och äter dem och mindre mat, samtidigt som de tränar, så kan ju kroppen verkligen inte ta till sig träningen. Sorgligt. Nåväl, vad duktigt att du uthärdade med träningen trots att du käände dig trött, efteråt brukar det alltid kännas skönt ändå. 🙂

  • ÄtaTränaKämpa Says:

   Nu vet jag ju inte vilka pille rhon menade, förmodligen Alli kanske, efterosmd e fått så mycket uppmärksamhet i media sen de kom. Men man måste ju ha ett högre BMI än vad hon har, dock så kan man väl köpa det mesta via internet 😦

 3. bloggmia Says:

  Riktigt bra jobbat med passet! Känner igen mig själv från mina egna PT tillfällen på gymmet. Jobbar själv för att gå i fitnessform efter att ha fött tvillingar för 3 år sedan och nu tröttnat på att se någon annan som liknar mig i spegeln men som inte ser ut som jag känner mig…

  Massor med lycka till i fortsättningen! Ska försöka läsa in fler gånger på din blogg!
  //Mia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: