Media och ideal.

Jag vet inte riktigt var jag ska börja, om jag ens ska börja.
Jag läste hos Sporty Spice att Ralph Lauren har släppt en ny kampanj som inkluderar bilden ovan. De har redan fått mycket kritik för bilden som är på en retucherad stick-smal modell med ett huvud bredare än midja. Det ser inte ut som en riktig människa: Det är inte en riktig människa. Det är någon form av (mar)dröms bild av hur en människa ska se ut. Det är fruktansvärt!

Sen går vissa media och försöker göra något åt andra hållet. Glamour publicerar bilden på ”plus size”-modellen Lizzie Miller och får in massvis med positiv feedback från sina läsare, de frågar även ett gäng olika killar om de tycker kvinnan på bilden är attraktiv, alla svarade jakande.
I mig skär det bara lite och det är tanken på att kvinnan på bilden ens ska anses vara en ”plus size”-modell.
Hon är vad jag skulle kalla en helt normal kvinna, inte det minsta ”plus size!
0908-lizzi-miller_at.jpg

Deet är en viktig debatt, Spark i Baken var på Supermodell400 och reagerade där på några ”osunt smala” modeller. Det är ju, precis som hon också säger, många som ser upp till modeller, försöker leva efter sådana förebilder. Sorgligt är vad det är. Det är dags för media att ta sitt ansvar för vilka typer av modeller de använder i reportage och vilket ideal de vill skicka ut till sina läsare/tv-tittare osv.

Etiketter: , , , , ,

4 svar to “Media och ideal.”

 1. Beckis Says:

  Jag tycker bilder från modevisningar och liknande kan vara väldigt obehagliga, eftersom de är riktiga bilder på jättemagra stackars flickor. Just nu undviker jag att alls titta på dem eftersom jag har en lillasyster som är väldigt sjuk i anorexia. Det gör mig förbannad att samhället glorifierar ett sådant tillstånd. Och om det där är en plus size så måste ju jag lida av extremt svår fetma (och det vet jag ju att jag inte gör). Det är helt sjukt!

  • ÄtaTränaKämpa Says:

   Ja, visst är det otäckt?!
   Ledsam att höra om din syster och hoppas hon blir fri från sin sjukdom. Den är verkligen fruktansvärd!
   Kram!

 2. Linda Says:

  Ja det är verkligen helt sanslöst knäppt. Att en normal kvinna med skvanker som vi alla har ses som plusmodell. Plusmodell är man ju tydligen redan vid sice 40 tror jag o det är ju inte riktigt klokt.
  Vissa modeller är ju verkligen bara benrangel men sen finns det ju faktiskt smala, mera naturligt smala modeller som har jätte fina kroppar typ victoria sectret modellerna har ju mera former och ser sunda ut, det tycker jag är ok!

  • ÄtaTränaKämpa Says:

   Ja, det är stor skillnad på att vara naturligt smal eller att vara mager.
   En modell ska se sund ut, för att jag ska köpa dte hela. Sen va dhon väger eller vilken storlek hon har är reativt ointressant.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: