Dagens middag:

20091008867

Mamma och syster stannade på middag ochjag fixade en varm kyckling och quinoa sallad. Jag älskat matiga sallader och de får gärna var avarma. Bara genom att koka quinoa i lite hönsbuljong för att få smak och sedan ha i den direkt i salladen, så salalden bli ljummen, gör den så mycket godare. Samma med kycklingen. Först lite marinad av soya och kryddor. Sen steka och sen i med allt i salladen. Mums!

Mamma gjorde en currysås till och jag ha aldrig sett någon göra en currysås så krångligt! Haha, hon använde olja, curry, alla möjliga andra kryddor, fraiche, vatten, ägg och jag vet inte vad. Till slut blev den jättegod men hon beklagade sig en hel del över sin sås.
Till det had evi lite keso och pesto också.

Dock så kom vi till ett lite överätarproblem unde rmiddagen. Av någon anledning så triggas mitt ätande väldigt mycket av att antingen vara hemma hos min mamma eller genom att äta med henne och min syster. De gamla vanorna komemr smygande tillbaka. och när mamma ställde fram brie osten och keen hon köpt till, som efterrätt, så var det flera av mina ”sunda nycklar” som inte efterföljdes. Det är helt okej att jag åt för mycket, att jag ignorerade mättnadskänslan och att jag inte slutade fastän jag sa åt mig själv. Sånt händer. Men det är inte så roligt. Jag måste träna mer på att fortsätta hålla mina nya vanor, även med personer som triggar ätande. Varför triggar just dem mitt ätande?

Min mamma har nog alltid handlat mycket om mat. Mat för att mysa, för att trösta, för att fira osv. Det skaa var gott och mycket. Min mamma skyl är alltid full! Det är ingen tillfällighet att mamma har två frysar, en sval och en kyl, hemma och att hennes kök är enormt.

Med min syster har det alltid funnits någon sorts tävlan kring mat. Vem som får den största biten, vem som tar det sista, vem som får ditten och datten. Det sitter lite kvar, man måste skynda sig att äta upp, man måste se till att den andra inte får mer (millimeter-rättvisa)om det finns olika portioner upplagda så måste man skynda sig att ta den största osv.

Det jag måste fundera på är; hur bryter jag de vanorna/känslorna?

Etiketter: ,

Ett svar to “Dagens middag:”

  1. Linda Says:

    Tack før insperationen till min fredagsmiddag. Det får bli kycklingsallad. Men med pasta før min del.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: